Πώς να φτιάξετε την τέλεια σπιτική μπουγάτσα.


Μπουγάτσα και μάλιστα σπιτική!

Εύκολη και με τέλεια γεύση.

Καλή επιτυχία.




Τι θα χρειαστείτε:
500 ml φρέσκο γάλα
100 gr ζάχαρη
4 (γεμάτες) κουταλιές της σούπας corn flour
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
2 κρόκους αυγών
2 φύλλα σφολιάτας
Ζάχαρη άχνη και κανέλα για σερβίρισμα

Τι πρέπει να κάνετε:
Βήμα 1ο
Πρώτα ετοιμάστε την κρέμα, γιατί θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όταν τη χρησιμοποιήσετε. Σε ένα μπολ με την μισή ποσότητα γάλακτος διαλύστε το corn flour.
Βήμα 2ο
Το υπόλοιπο βάλτε το σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτοντας τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Βήμα 3ο
Έπειτα, προσθέστε και το υπόλοιπο γάλα με το corn flour και αφήστε το να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. 
Χτυπήστε τους κρόκους.
Βήμα 4ο
Μόλις αρχίσει να δένει η κρέμα, κατεβάστε το από τη φωτιά και προσθέστε σιγά-σιγά τους κρόκους μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας γρήγορα για να μην κόψει το αυγό!
Βήμα 5ο
Ξαναβάλτε το στη φωτιά και συνεχίστε να ανακατεύετε την κρέμα μέχρι να πήξει.
Βήμα 6ο
Μεταφέρετε την σε ένα σκεύος για να κρυώσει.
Για να μη δημιουργηθεί κρούστα στην επιφάνεια της κρέμας, μόλις κρυώσει λίγο, καλύψτε την με διάφανη μεμβράνη.
Βήμα 7ο
Βουτυρώστε καλά ένα πυρέξ.
Βήμα 8ο
Βάλτε κάτω το ένα φύλλο σφολιάτας πιέζοντας τις άκρες για να κολλήσει καλά στο ταψί.
Βήμα 9ο
Γεμίστε με την κρύα κρέμα και έπειτα στρώστε από πάνω το δεύτερο φύλλο.
Βήμα 10ο
Κόψτε το περίσσευμα με ένα μαχαιράκι και ενώστε καλά τις άκρες.
Βήμα 11ο
Μπορείτε με τα κομμάτια που έμειναν να πατήσετε με ενα κουπ πατ σχηματάκια απο πάνω –σίγουρα θα αρέσει στους μικρούς μας φίλους!
Βήμα 12ο
Αλείψτε την επιφάνεια με λίγο βούτυρο και ψεκάστε την με λίγο νερό, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για τα πρώτα 10 λεπτά. Μετά αφήστε την να ψηθεί στους 180 μέχρι να ροδίσει (για ακόμη 30 λεπτά περίπου). 
Βγάλτε την από τον φούρνο και αφήστε την να κρυώσει.

Πασπαλίστε την επιφάνειά της με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα!
Σερβίρετέ την κατά προτίμηση ζεστή. 

Πηγή:mama365.