Ένας Ιδιαίτερος Συνδυασμός Χρωμάτων που θα σας Ξετρελάνει!



Το μουσταρδί και το ροζ είναι δύο χρώματα που δεν θα σκεφτόσασταν εύκολα να συνδυάσετε. Φέτος όμως οι δύο αυτές αποχρώσεις ενώνονται για να διακοσμήσουν το σπίτι σας μοναδικά και πρωτότυπα.





Θα σας δείξουμε, λοιπόν, πώς να συνδυάσετε μέσα στο σπίτι σας ένα βαθύ μουσταρδί-το οποίο είναι η πιο μουντή εκδοχή του κίτρινου-με ένα παλ ροζ για να πετύχετε όσο το δυνατόν πιο όμορφο αποτέλεσμα.


Υπνοδωμάτιο Για τους τοίχους σας μπορείτε να επιλέξετε ένα λευκό χρώμα ή ένα πολύ απαλό ροζ. Επιλέξτε μίνιμαλ διακόσμηση σε απλές γραμμές και απαλά χρώματα για το υπόλοιπο δωμάτιο και δώστε περισσότερη έμφαση στο κρεβάτι. Ένα ροζ πάπλωμα συνδυασμένο με μουσταρδί μαξιλάρια είναι ένας πολύ ωραίος και δυναμικός συνδυασμός που δεν περνάει απαρατήρητος.

Όπως θα δείτε στο υπνοδωμάτιο της παρακάτω φωτογραφίας το κρεβάτι έχει διακοσμηθεί τέλεια με μουσταρδί και ροζ αλλά η διακόσμηση στον τοίχο πίσω από το κρεβάτι είναι αυτή που χαλάει όλο το αποτέλεσμα. Βάλτε στον τοίχο σας έναν όμορφο πίνακα ή 2-3 πινακάκια σε παρόμοιες αποχρώσεις με το κρεβάτι σας.

Σαλόνι Στο σαλόνι οι επιλογές είναι περισσότερες. Μπορείτε, για παράδειγμα, να επιλέξετε ένα ροζ χρώμα για τους τοίχους (λίγο πιο σκούρο αυτή τη φορά), να το συνδυάσετε με έναν μουσταρδί καναπέ και να ολοκληρώσετε τη διακόσμηση με ένα βάζο με μερικά ροζ λουλούδια. Το σαλόνι, άλλωστε, είναι ένας χώρος που ταιριάζουν τα πιο δυνατά χρώματα, καθώς σύμφωνα με το φενγκ σούι αυτό το δωμάτιο είναι χώρος κοινωνικοποίησης και συζήτησης.

Μια άλλη ιδέα είναι να επιλέξετε μουσταρδί πολυθρόνες και να βάψετε έναν μικρό τοίχο στο σαλόνι σε ένα πιο απαλό μουσταρδί, επιλέγοντας λευκό για τις υπόλοιπες επιφάνειες. Ένα ροζ καδράκι, όπως αυτό της φωτογραφίας, δίνει χρώμα και χαρακτήρα σε όλο το χώρο. Μια λεπτομέρεια που μας αρέσει ιδιαίτερα στο σαλόνι της παρακάτω φωτογραφίας είναι τα φλοράλ μαξιλάρια στις πολυθρόνες που περιέχουν ροζ λεπτομέρειες και οδηγούν σε ένα ακόμα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.



Αν φοβάστε να βάλετε μουσταρδί στους καναπέδες σας (υπάρχει πάντα η πιθανότητα να το βαρεθείτε εύκολα) επιλέξτε κάτι πιο «κοινό», όπως λευκό ή παλ ροζ και συνδυάστε με ένα χαλί με μουσταρδί λεπτομέρειες. Μην φοβάστε να συνδυάσετε διαφορετικά prints μεταξύ τους. 




Όπως θα δείτε στην  παρακάτω φωτογραφία, έχει χρησιμοποιηθεί άλλο σχέδιο για το χαλί, διαφορετικό για τους καναπέδες και άλλο για την ταπετσαρία των τοίχων - όλα, όμως, έχουν έναν κοινό παρονομαστή... τη γεωμετρία.




Το απαλό γκρι είναι ένα χρώμα που ταιριάζει επίσης με το μουσταρδί και το ροζ. Αν θέλετε να το υιοθετήσετε και αυτό στη διακόσμησή σας, βάλτε το στο μεγαλύτερο μέρος του δωματίου και δώστε χρώμα στο χώρο προσθέτοντας έναν μικρό μουσταρδί καναπέ με ροζ και γκρι μαξιλαράκια.





Έξτρα tip Η πιο ασφαλής επιλογή για να διακοσμήσετε με μουσταρδί και ροζ είναι να επιλέξετε για το 60% του χώρου σας λευκό χρώμα, στη συνέχεια να βάλετε το ροζ σε ποσοστό 30-35% και να επιλέξετε μια πιο μικρή λεπτομέρεια σε μουσταρδί απόχρωση. Έτσι η επιτυχία στη διακόσμηση του χώρου σας θα είναι πιο σίγουρη και το αποτέλεσμα πολύ πιο ασφαλές.


Γραφείο Για το γραφείο σας μπορείτε να επιλέξετε ένα πολύ απαλό ροζ χρώμα για τους τοίχους και λευκό για τα έπιπλα. Ολοκληρώστε τη διακόσμηση με μια μουσταρδί καρέκλα που θα κάνει όλη τη διαφορά στη διακόσμηση. Όπως θα δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία, το μουσταρδί της καρέκλας έχει συνδυαστεί υπέροχα με μερικά χρυσά φύλλα που διακοσμούν τον τοίχο αλλά και δύο φωτιστικά με χρυσές λεπτομέρειες. Να θυμάστε πως το μουσταρδί είναι μια απόχρωση που βρίσκεται πολύ κοντά στο χρυσό πράγμα που σημαίνει πως αυτά τα δύο χρώματα συνδυάζονται πολύ όμορφα μεταξύ τους.







Τραπεζαρία Ο συνδυασμός ροζ-μουσταρδί όπως είπαμε και προηγουμένως ταιριάζει τέλεια με λευκό και γκρι. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να τον συνδυάσετε με μια ακόμα έντονη απόχρωση. Στην τραπεζαρία της παρακάτω φωτογραφίας έχει χρησιμοποιηθεί για τους τοίχους ροζ και πράσινο, ενώ το υπόλοιπο δωμάτιο διακοσμήθηκε με ροζ, μαύρο και μουσταρδί. Οι κάσες στις πόρτες έχουν βαφτεί ροζ και μουσταρδί.








Κουζίνα Το ροζ και το μουσταρδί είναι δύο χρώματα που ταιριάζουν και στη διακόσμηση της κουζίνας. Όπως θα δείτε στην κουζίνα της φωτογραφίας, οι τοίχοι έχουν βαφτεί ροζ και στο τραπεζάκι έχουν τοποθετηθεί μουσταρδί καρέκλες. Ο κίτρινος πίνακας στον τοίχο δίνει μια πιο μοντέρνα πινελιά στο χώρο. Βρείτε εσείς ποιο συνδυασμό θα επιλέξετε για την κουζίνα σας και στο τέλος δείτε ποια έξτρα διακοσμητικά θα μπορούσαν να τοποθετηθούν διάσπαρτα στο χώρο για να δείχνει η διακόσμηση πιο ομοιόμορφη.





Τip Δεν είναι απαραίτητο να συνδυάσετε παλ ροζ χρώμα με έντονο μουσταρδί.
Οι χρωματικοί συνδυασμοί ανάμεσα σε αυτά τα δύο χρώματα είναι απεριόριστοι. Μπορείτε, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσετε μια πιο σκούρα ροζ απόχρωση και να συνδυάσετε με ένα μουσταρδί που πλησιάζει περισσότερο προς το χρυσό ή να επιλέξετε ένα πιο παλ μουσταρδί και να το συνδυάσετε με έντονο ροζ.
Διαλέξτε τα χρώματα που σας αρέσουν περισσότερο και στη συνέχεια βάλτε τα μέσα στο σπίτι σας για να το ανανεώσετε και να του δώσετε φρέσκια πνοή.


Πηγή:spirossoulis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου