Τα πιο Κατάλληλα Χρώματα για Βρεφικά Υπνοδωμάτια.


Ποια χρώματα είναι κατάλληλα για ένα βρεφικό υπνοδωμάτιο;
Ποια είναι η καταλληλότερη επιλογή για να κοιμάται το μωράκι σας στο πιο ήρεμο και όμορφο περιβάλλον;
Δείτε 6 χρώματα που αποτελούν τις top επιλογές.






Χρώμα
Μπορεί τα βρέφη να μπορούν να διακρίνουν πιο εύκολα τα έντονα χρώματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε έντονα χρώματα στο πρώτο του δωμάτιο. Αφήστε τα έντονα χρώματα μόνο για τα παιχνίδια του και επιλέξτε παλ αποχρώσεις για να διακοσμήσετε το χώρο που κοιμάται. Τα έντονα χρώματα μπορεί να το κουράσουν.


Πράσινο της μέντας Ένα υπέροχο χρώμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε για κορίτσι είτε για αγόρι είναι το πράσινο της μέντας καθώς πρόκειται για ένα πολύ φωτεινό και χαλαρωτικό χρώμα. Συνδυάστε το με κίτρινο, γκρι ανοιχτό και μπεζ. Φροντίστε μόνο να μην βάψετε μεγάλες επιφάνειες σε γκρι και λευκό γιατί πρόκειται για δύο αρκετά ψυχρά χρώματα που δεν είναι κατάλληλα-σε τόσο μεγάλες ποσότητες-για βρέφος.



Tip
Έντονες αποχρώσεις όπως κόκκινο ή έντονο πράσινο μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο βρεφικό υπνοδωμάτιο αλλά μόνο σε μεμονωμένα έπιπλα και διακοσμητικά για μια μικρή πινελιά χρώματος.

Ανοιχτό τιρκουάζ και θαλασσί Το ανοιχτό τιρκουάζ είναι ακόμα μια απόχρωση που ταιριάζει και σε αγορίστικο και σε κοριτσίστικο βρεφικό δωμάτιο και μπορείτε εύκολα να το συνδυάσετε με άλλες αποχρώσεις. Το τιρκουάζ και το μπλε είναι δύο χρώματα που ταιριάζουν πολύ με λευκό αλλά και με παλ αποχρώσεις του ροζ, του κίτρινου, του πράσινου και του μπεζ. Το τιρκουάζ ταιριάζει, επίσης, πολύ με γκρι και μάλιστα αυτός ο συνδυασμός είναι ιδανικός για βρεφικό δωμάτιο γιατί το γκρι «σπάει» λίγο το τιρκουάζ που σαν χρώμα είναι αρκετά έντονο ακόμα και στις πιο ανοιχτές του αποχρώσεις.


Tip
Το μπλε είναι ένα χρώμα που ταιριάζει στο βρεφικό δωμάτιο αλλά πρέπει να προσέξετε την απόχρωση που θα επιλέξετε. Για παράδειγμα, το γκρι-μπλε φέρνει θλίψη ενώ το σκούρο μπλε αυξάνει την παραγωγικότητα (γι'αυτό καλύτερα να το χρησιμοποιήσετε στην κουζίνα σας).



Ανοιχτό κίτρινο
Εάν το δωμάτιο είναι αρκετά μικρό μπορείτε να βάψετε από το 1 μέτρο του τοίχου και πάνω. Αυτό θα βοηθήσει στο να δείχνει ο χώρος μεγαλύτερος. Προτιμήστε ένα ανοιχτό κίτρινο που θα φωτίσει το χώρο και θα ενισχύσει το φυσικό φως του δωματίου. Το κίτρινο είναι επίσης ένα χρώμα ιδανικό και για κορίτσια και για αγόρια.

Προσοχή Το πολύ έντονο κίτρινο μπορεί να ταράξει το μωράκι σας. Από την άλλη μεριά, οι παλ αποχρώσεις κίτρινου βοηθούν στη συγκέντρωση και στη συναισθηματική ηρεμία.




Πετρόλ
Το πετρόλ συνδυάζεται εύκολα με πορτοκαλί και μπεζ. Βάψτε τους τοίχους του βρεφικού δωματίου πετρόλ και διακοσμήστε με παιχνίδια και έπιπλα σε πορτοκαλί, λευκό και μπεζ. Μπορείτε άνετα να χρησιμοποιήσετε αυτές τις αποχρώσεις τόσο σε κοριτσίστικο όσο και σε αγορίστικο δωμάτιο. Αν το δωμάτιο είναι κοριτσίστικο μπορείτε να συνδυάσετε με περισσότερο πορτοκαλί ή και ροζ χρώμα στη διακόσμηση, ενώ αν ο δωμάτιο προορίζεται για αγόρι δώστε περισσότερη βαρύτητα στο μπεζ και το λευκό. Προτιμήστε όσο το δυνατόν πιο ανοιχτό πετρόλ για να μην φαίνεται το δωμάτιο σκοτεινό.




Μωβ της λεβάντας Το μοβ είναι το πιο βασιλικό χρώμα! Οι ειδικοί το αποκαλούν «μη φυσική απόχρωση» γιατί είναι ένα χρώμα που δεν συναντάμε εύκολα στη φύση. Ωστόσο αποτελεί πολύ καλή επιλογή για χρώμα βρεφικού δωματίου και ειδικά αν επιλέξετε μια παλ απόχρωσή του.





Μπεζ
Το μπεζ είναι μια απόχρωση ιδανική για βρεφικό υπνοδωμάτιο αλλά για να μην δείχνει το δωμάτιο μουντό και σκοτεινό θα πρέπει να προσθέσετε μερικές πινελιές χρώματος. Αναλόγως με το φύλο του μωρού σας διακοσμήστε με ροζ, θαλασσί ή πράσινο για να δώσετε χρώμα και ζωντάνια στο χώρο.




Πηγή: myself.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου