5 Διακοσμητικά Λάθη που Κάνουν Ακόμα και οι Ειδικοί!


Ουδείς αλάθητος!

Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν 5 διακοσμητικά ατοπήματα στα οποία πέφτουν ακόμα και όσοι δηλώνουν ειδικοί!







Με τη νέα χρονιά να είναι για τα καλά πια εδώ, ίσως να νιώθετε την ανάγκη να ανανεώσετε το σπίτι σας. Προτού, όμως, βουτήξετε στα βαθιά νερά της υψηλής διακοσμητικής, καλό είναι να δείτε ποια πράγματα είναι μάλλον καλύτερο να αποφύγετε να τολμήσετε για φέτος. Γιατί σας προειδοποιούμε; Μα γιατί η λίστα που θα βρείτε παρακάτω περιλαμβάνει 5 μεγάλα διακοσμητικά λάθη τα οποία κάνουν ακόμα κι οι εξπέρ του design! Πάμε να δούμε τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε;



Λάθος #1:
Δεν δίνουν αρκετή σημασία στο φως

Ο κακός φωτισμός μπορεί να κάνει ακόμα και τα πιο όμορφα δωμάτια να μοιάζουν μουντά, βαρετά κι άκομψα. Συχνά, μάλιστα, ακόμα και οι ειδικοί του design αμελούν να δώσουν σημασία σε αυτό το βασικό διακοσμητικό κανόνα.


Σε αντίθεση λοιπόν με τους ατυχώς ή ανελλιπώς φωτισμένους χώρους, οι χώροι που φωτίζονται σωστά δεν αρκούνται σε μια πηγή φωτός, αλλά αντίθετα συγκεντρώνουν φως από πολλές διαφορετικές εστίες φωτισμού (ένα φωτιστικό οροφής, ένα επιδαπέδιο φωτιστικό, κεριά ή μερικά πορτατίφ) –ειδικά αν το φυσικό φως σπανίζει στα... μέρη τους. Το αποτέλεσμα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται πιο φωτεινό, μεγάλο, φιλόξενο και αριστοκρατικό. 



Λάθος #2:
Δεν κρατούν τα κάδρα στο ύψος τους

Μπορεί να σας φανεί περίεργο αλλά η «λάθος» τοποθέτηση των κάδρων αποτελεί ένα από τα πιο συχνά διακοσμητικά ατοπήματα των ειδικών. Και τώρα που το ξέρετε, ήρθε η ώρα να μάθετε να το αποφεύγετε. Το κέντρο κάθε κάδρου πρέπει να είναι στο ίδιο ύψος με το βλέμμα σας. Πού αντιστοιχεί αυτό το ύψος; Περίπου 1,45-1,55 εκατοστά πάνω από το δάπεδο του χώρου σας. Δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά οι ειδικοί της τέχνης μιας και σε συτό το ύψος αντιπροσωπεύει το μέσο ύψος για το ανθρώπινο μάτι και χρησιμοποιείται τακτικά ως πρότυπο σε πολλές γκαλερί και μουσεία. Αν λοιπόν σκοπεύετε να αρχίσετε τη φετινή ανανέωση του σπιτιού σας από τους τοίχους, μην την πατήσετε όπως οι ειδικοί και θυμηθείτε αυτόν το μικρό αλλά σημαντικό κανόνα.




Λάθος#3:
Δεν βάζουν μέτρο... στο μαξιλαροπόλεμο

Τα μαξιλάρια αποτελούν ένα από τα πιο οικονομικά διακοσμητικά trend της χρονιάς, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι χρειάζεται να το παρακάνετε ή ότι πρέπει να ακολουθείτε πιστά την υπερβολική επιμονή κάποιων ειδικών να γεμίζουν έναν καναπέ με διακοσμητικά μαξιλάρια γιατί, πολύ απλά, σύντομα ο καναπές θα έχει θέση μόνο για αυτά κι όχι για εσάς! Περιοριστείτε στα 4-5 μαξιλάρια για κάθε τριθέσιο καναπέ. Η διακόσμηση είναι μαθηματική υπόθεση. 





Λάθος #4:
Ακολουθούν τυφλά τις τάσεις

Ναι, οι ειδικοί οφείλουν να είναι πάντα διακοσμητικά ενημερωμένοι και η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι ακολουθούν τις τάσεις σχεδόν τυφλά. Εμείς σας προτείνουμε να πάτε κόντρα στο διακοσμητικό ένστικτο των ειδικών, να επιλέξετε τις τάσεις που σας εκφράζουν και να σκεφτείτε μικρούς τρόπους για να τις βάλετε στο σπίτι σας. Με άλλα λόγια, μπορεί το χρώμα της μέντας ή το μαύρο να κυριαρχεί και φέτος στη διακόσμηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταφύγετε σε ριζικές και μεγάλες αλλαγές για να τα βάλετε στο χώρο σας. Κι αυτό όχι μόνο γιατί μπορεί να μην εκφράζει το προσωπικό στιλ σας αλλά γιατί τάσεις είναι... και περνούν.



Στη θέση των μεγάλων αλλαγών, βρείτε έξυπνους και λιγότερο επεμβατικούς τρόπους για να βάλετε τις νέες τάσεις στο σπίτι σας: τα μαξιλάρια, τα χαλιά και η ταπετσαρία (επίπλων και μη) είναι μόνο μερικοί από αυτούς. Το καρό είναι ξανά στη μόδα! 



Λάθος#5:
Κολλούν τα έπιπλα στον τοίχο

Μπορεί να υπήρξε μόδα σε άλλες εποχές, αλλά όχι πια. Τα έπιπλα σας δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να έρχονται σε στενή επαφή με τους τοίχους του χώρου σας. Κι αυτό γιατί δημιουργούν ένα πολύ ανοιχτό χώρο που μοιάζει περισσότερο περίεργος παρά φιλόξενος.


Βάλτε, λοιπόν, αυτόν τον παλιό διακοσμητικό κανόνα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και τα έπιπλά σας σε τάξη με βάση το μέγεθος και το σχήμα του χώρου σας.


Πηγή:spirossoulis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου