Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σανγκουίνι.


Υπέροχη συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά.
Καλό τρίμερο!




Υλικά:
-3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
-2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
-3 φλιτζάνια ζάχαρη καστανή
-5 σανγκουίνια (τον χυμό τους, το ξύσμα των 2 και τη φλούδα του ενός)
-10 γαρίφαλα
-1 ξυλαράκι κανέλας
Για το γαρνίρισμα
-1 σανγκουίνι κομμένο σε λεπτές φέτες
-κανέλα τριμμένη
-1/2 κουτ. γλυκού πορτοκαλοπίπερο (προαιρετικά)

Eκτέλεση:
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τα γαρίφαλα και το ξυλαράκι κανέλας. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει ελαφρώς το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε σταδιακά τον χυμό από τα σαγκουίνια, το ξύσμα και τη φλούδα καθώς και 2 φλιτζάνια νερό. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό. 
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά, αφαιρούμε τη φλούδα και το ξυλαράκι κανέλας, και τα κρατάμε στην άκρη για το γαρνίρισμα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με χαρτί κουζίνας και από πάνω με καθαρή πετσέτα για 5 λεπτά έτσι ώστε να απορροφηθούν οι υδρατμοί. Τοποθετούμε τον χαλβά σε μακρόστενη φόρμα του κέικ και τον αφήνουμε να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένη κανέλα και γαρνίρουμε με το ξυλαράκι κανέλας και τη φλούδα που έχουμε κρατήσει καθώς και με τις φέτες από το σανγκουίνι πασπαλισμένες με πορτοκαλοπίπερο.

Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σανγκουίνι με πορτοκάλι, μανταρίνι ή λάιμ.

Πηγή:thecookbook.