Πολύχρωμος κορμός.


Σοκολατένιος κορμός!
Είπαμε να αποτοξινωθούμε μετά τις γιορτές, αλλά οι σοκολατένιοι πειρασμοί καραδωκούν...

Καλή επιτυχία!




Υλικά:

200 γραμμ. μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια
200 γραμμ. βούτυρο
200 γραμμ. ζάχαρη
4 αυγά
100 γραμμ. κρέμα γάλακτος
250 γραμμ. αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
πολύχρωμα τρουφάκια

Για την κρέμα: 

200 γραμμ. σοκολάτα με γέμιση καραμέλα
150 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C και στρώνετε ένα κομμάτι λαδόχαρτο σε ένα ταψί.
2. Σε ένα μπολ ρίχνετε τη σοκολάτα και το βούτυρο και τα λιώνετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
3. Σε ένα σκεύος χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύετε καλά για να δέσουν όλα τα υλικά.
4. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε για 30'. Το αφήνετε να κρυώσει.
5. Για την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βράζετε την κρέμα γάλακτος. Ρίχνετε μέσα τη σοκολάτα και αναμειγνύετε ώστε να λιώσει καλά.
6. Με ένα ποτήρι κόβετε το σοκολατένιο παντεσπάνι σε 8 κυκλικά κομμάτια. Aλείφετε ένα κομμάτι με τη σοκολατένια κρέμα. Το καλύπτετε με ένα ακόμα και συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να ολοκληρωθούν τα δισκάκια.
7. Αλείφετε τον κορμό με σοκολατένια κρέμα και με ένα πιρούνι σχηματίζετε κάθετες ρίγες. Γαρνίρετε με τα τρουφάκια.

Tip: Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή:elle.