Τούρτα αμυγδαλωτού με γκανάς σοκολάτας.



Τούρτα..και μάλιστα δική μας.

Τι άλλο να ζητήσουμε; 

Καλή επιτυχία!




Υλικά:

Για τις βάσεις αμυγδαλωτού.
-6 ασπράδια
-180 γρ. ζάχαρη λευκή
-200 γρ. αμυγδαλόψιχα αλεσμένη στο μούλτι
-2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

Για την γκανάς σοκολάτας.
-400 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
-350 γρ. κουβερτούρα και λίγη ακόμη για το γαρνίρισμα

Για την άγλυκη σαντιγί.
-200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

Eκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120 οC. Ντύνουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί. Σχεδιάζουμε πάνω 3 κύκλους διαμέτρου 20 εκ. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και ενσωματώνουμε απαλά στη μαρέγκα. Απλώνουμε το μείγμα στους 3 κύκλους και ψήνουμε για 1 1/2 ώρα.

Βράζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος. Μόλις βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως και να έχουμε μια ομοιόμορφη, παχιά κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε απαλή σαντιγί. Στήνουμε την τούρτα εναλλάσσοντας βάσεις αμυγδαλωτού και γκανάς σοκολάτας. Η τελευταία στρώση είναι γκανάς. Απλώνουμε στο κέντρο του γλυκού τη σαντιγί και γαρνίρουμε με φλούδες κουβερτούρας.

Πηγή: thecookbook.