22 πανέξυπνα κόλπα για πεντακάθαρο σπίτι.



Σημειώστε τα κόλπα που συγκεντρώσαμε για εσάς και δοκιμάστε τα την επόμενη φορά που θα θέλετε να καθαρίσετε. Είναι έξυπνα, πρωτότυπα και σας γλυτώνουν χρόνο και κόπο.





1)
Την επόμενη φορά που οι εστίες της κουζίνας σας γεμίσουν λάδια, μην τρέξετε να αγοράσετε χημικά προϊόντα. Απλώστε απλώς λίγες σταγόνες λάδι σε μια πετσέτα και καθαρίστε με αυτό τις εστίες σας. Μόλις τελειώσετε χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό γενικής χρήσης για να έχετε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. 


2) Την επόμενη φορά που οι εστίες της κουζίνας σας γεμίσουν λάδια, μην τρέξετε να αγοράσετε χημικά προϊόντα. Απλώστε απλώς λίγες σταγόνες λάδι σε μια πετσέτα και καθαρίστε με αυτό τις εστίες σας. Μόλις τελειώσετε χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό γενικής χρήσης για να έχετε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. 

3) Το κερί για το αυτοκίνητο μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε τις κεραμικές και τις επαγωγικές σας εστίες. Ένα λεπτό στρώμα κεριού θα τις κάνει να λάμπουν και την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να τις καθαρίσετε θα είναι πιο εύκολο. 

4) Το καθάρισμα των περσίδων δεν αποτελεί πλέον χρονοβόρα διαδικασία. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι νερό, ξύδι και μια παλιά κάλτσα. Βουτήξτε την κάλτσα σε ένα μπολ που θα έχετε ανακατέψει νερό και ξύδι σε ίσα μέρη και καθαρίστε τις περσίδες εύκολα και γρήγορα. 

5) Εάν είστε από εκείνους που αποφεύγουν να καθαρίσουν το φούρνο γιατί το θεωρείτε δύσκολο, το κόλπο αυτό θα σας κάνει να αλλάξετε γνώμη. Ανακατέψτε πέντε κουταλάκια μαγειρικής σόδας, τέσσερα κουταλάκια λευκό ξύδι και πέντε σταγόνες υγρό για πιάτα. Απλώστε το μείγμα στο φούρνο σας και αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον 15 λεπτά. Τέλος πάρτε ένα σφουγγάρι και απομακρύνετε τη βρωμιά εύκολα και γρήγορα. 

6) Εάν δεν χρησιμοποιείτε συχνά σουβέρ το πιο πιθανό είναι ότι τα τραπέζια σας θα είναι γεμάτα με λεκέδες από τα ποτήρια. Ο πιο εύκολος τρόπος για να απομακρύνετε τα σημάδια αυτά είναι να χρησιμοποιήσετε ένα σεσουάρ. Σε λίγα λεπτά θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας. 

7) Οι λεκέδες στο χαλί είναι αντιαισθητικοί. Για να τους απομακρύνετε, γεμίστε ένα μπουκάλι με σπρέι με ένα μέρος ξύδι και δύο μέρη νερό. Ψεκάστε το λεκέ και στη συνέχεια βάλτε από πάνω ένα βρεγμένο πανί. Στη συνέχεια σιδερώστε το πανί για περίπου μισό λεπτό. Απομακρύνετε το πανί και θαυμάστε το πεντακάθαρο χαλί σας. 

8) Ποιος να το φανταζόταν ότι μπορείς να κάνεις τόσα πράγματα με ένα λεμόνι! Εάν οι βρύσες στο μπάνιο έχουν λεκέδες, κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και τρίψτε το πάνω στους λεκέδες. Η σκουριά και τα άλατα θα εξαφανιστούν αμέσως αφήνοντας ένα όμορφο άρωμα λεμονιού στο μπάνιο σας. 

9) Η μπανιέρα και το ντους καθαρίζουν πανεύκολα με απλά υλικά όπως η μαγειρική σόδα, οποιοδήποτε υγρό σαπούνι κι ένα απολυμαντικό. Αναμείξτε τα και απλώστε στα σημεία που έχουν πρόβλημα. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα καθαρό σφουγγάρι και καθαρίστε. Η σόδα θα απομακρύνει τους δύσκολους λεκέδες και το απολυμαντικό θα απομακρύνει τα μικρόβια. 

10) Εάν έχετε σκεύη και εργαλεία από μαντέμι, ο ευκολότερος τρόπος για να τα καθαρίσετε είναι το χοντρό αλάτι. Με αυτό τον τρόπο θα απομακρύνετε τα λάδια, τα υπολείμματα του φαγητού και τη σκουριά που έχει συγκεντρωθεί με τον καιρό. Βεβαιωθείτε ότι στεγνώσατε πάρα πολύ καλά το σκεύος πριν το αποθηκεύσετε για να μην σας σκουριάσει. 

11) Ελάχιστοι είναι εκείνοι που καθαρίζουν το φούρνο μικροκυμάτων κάθε μέρα. Για αυτό το λόγο οι φούρνοι είναι συνήθως γεμάτοι υπολείμματα από τροφές. Ένας εύκολος τρόπος για να τον καθαρίσετε είναι να γεμίσετε ένα μπολ με νερό, να προσθέσετε δύο κουταλάκια ξύδι και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο. Βάλτε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων και βάλτε τον σε λειτουργία για τουλάχιστον πέντε λεπτά. 

12) Για να φτιάξετε τον τέλειο καφέ πρέπει και η μηχανή του καφέ να είναι σε καλή κατάσταση. Μία στις τόσες, αναμείξτε νερό και ξύδι και αφήστε τη να δουλέψει. Το ξύδι θα απομακρύνει τους λεκέδες και τις μυρωδιές. 

13) Το ξύδι χρησιμεύει και στο καθάρισμα της τουαλέτας. Βάλτε λίγο ξύδι στη λεκάνη κι αφήστε το όλη νύχτα. Θα κάνει τη λεκάνη σας να λάμπει και θα καθαρίσει και την αποχέτευση. 

14) Το πληκτρολόγιο λερώνεται σχετικά εύκολα, είτε από σκόνη είτε από υπολείμματα τροφών. Ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος να το καθαρίσετε είναι με οδοντόβουρτσα. Οι μαλακές τρίχες της παλιάς οδοντόβουρτσας μπαίνουν εύκολα στα διαστήματα ανάμεσα στα πλήκτρα απομακρύνοντας τη βρωμιά. 

15) Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τα ανοξείδωτα σκεύη σας, όπως το βραστήρα ή τη φρυγανιέρα, είναι το τρυγικό οξύ. Προσθέστε νερό και τρίψτε το με ένα απλό καθαρό πανί. Το τρυγικό οξύ θα καθαρίσει τους λεκέδες και θα χαρίσει λάμψη στις συσκευές. 

16) Αυτό το κόλπο θα αρέσει πολύ στις μαμάδες με μικρά παιδιά. Την επόμενη φορά που το παιδί σας γεμίσει με γκλίτερ το τραπέζι ή το πάτωμα, πάρτε ένα κομμάτι πλαστελίνη και "σκουπίστε" το γκλίτερ με αυτό. Ούτε γάτα ούτε ζημιά. 

17) Ένας εύκολος τρόπος για να απομακρύνετε τους λεκέδες από κραγιόν είναι με τη λακ σας. Ψεκάστε λίγη λακ στο λεκέ και αφήστε τη να μείνει για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια περάστε το σημείο αυτό με ένα βρεγμένο πανί. Μόλις τελειώσετε βάλτε το ρούχο στο πλυντήριο. 

18) Με τον καιρό η βέρα σας μπορεί να χάσει τη λάμψη της. Εάν δεν θέλετε να την πάτε σε ειδικό να σας τη γυαλίσει, μπορείτε να την τρίψετε με οδοντόκρεμα. Θα λάμψει αμέσως σαν καινούργια. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε οδοντόπαστα μπορείτε να βάλετε μαγειρική σόδα και νερό και να τρίψετε τη βέρα σας. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. 

19) Ένα κόλπο που θα λατρέψουν όσοι αγαπούν το μακιγιάζ: χρησιμοποιήστε παιδικό σαμπουάν για να καθαρίσετε τα βουρτσάκια σας. Για να στεγνώσουν καλύτερα, κρεμάστε τα από κάπου με μανταλάκια. 

20) Ο πιο εύκολος τρόπος να καθαρίσετε το ξύλο κοπής της κουζίνας είναι να τον τρίψετε με λεμόνι και χοντρό αλάτι. 

21) Μερικές φορές το ψυγείο έχει μια περίεργη μυρωδιά. Πάρτε μια εφημερίδα, κάντε την ρολό και βάλτε τη στο ψυγείο όλη νύχτα. Το πρωί το ψυγείο σας θα μυρίζει πάλι όμορφα. 

22) Μπορεί κάποια σχολεία να μην έχουν πλέον τους παλιούς πίνακες αλλά οι κιμωλίες χρησιμεύουν σε πολλά πράγματα. Σχεδόν όλοι οι λεκέδες μπορούν να απομακρυνθούν με ένα κομάτι κιμωλία. Μόλις το κάνετε αυτό, μπορείτε να βάλετε το ρούχο στο πλυντήριο. Θα γλυτώσετε χρήματα και χρόνο. 

Πηγή: msn.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου