Σοκολατένιο κέικ με ρούμι και καρύδα.




Τα λόγια είναι περιττά...

Σοκολάτα, ρούμι και καρύδα.

Καλή επιτυχία!





Υλικά

-140 γρ. καρύδα τριμμένη
-6 κουτ. σούπας ρούμι
-100 γρ. βούτυρο ή λάδι καρύδας
-2 κουτ. σούπας κακάο
-140 γρ. σοκολάτα 70% κακάο
-100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-50 γρ. ζάχαρη καστανή
-4 αβγά (τα 2 χωρισμένα)
-1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
-100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και τριμμένα σε σκόνη
-2 κουτ. σούπας αλεύρι
-επιπλέον κακάο και άχνη για το πασπάλισμα

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε το ρούμι σε ένα μπολάκι και μαλακώνουμε μέσα την καρύδα. Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. και πασπαλίζουμε με το κακάο. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο ή το λάδι καρύδας.

Χτυπάμε με το μίξερ σε μπολ τα 2 είδη ζάχαρης με τα 2 ολόκληρα αβγά, τη βανίλια και τους 2 κρόκους μέχρι να φουσκώσουν. Χτυπάμε τα 2 ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα, ενώνουμε τη σοκολάτα με τα αβγά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αμύγδαλο το αλεύρι και προσεκτικά τη μαρέγκα.

Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 20-22 λεπτά, μέχρι η λάμα ενός μαχαιριού να βγαίνει σχεδόν καθαρή. Σερβίρουμε αφού πασπαλίσουμε με το κακάο και την άχνη.

Πηγή: thecookbook.