Light πίτσα. Γίνεται;

Γίνεται μια πίτσα να είναι και απολαυστική και ταυτόχρονα υγιεινή;
Η απάντηση είναι ναι, με την προϋπόθεση ωστόσο πως θα τη φτιάξετε μόνοι σας και δεν θα την παραγγείλετε, αποφεύγοντας με τον τρόπο αυτό και θερμιδική βόμβα, αλλά και τα αναμφιβόλου ποιότητας υλικά που χρησιμοποιούν οι πιτσαρίες.




Ειδικά αν έχετε παιδιά, αν προσέχετε τη διατροφή σας ή απλά σας αρέσει το σπιτικό φαγητό και η διαδικασία του μαγειρέματος, τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς. Σπιτική πίτσα λοιπόν, πολύ πιο χορταστική, χωρίς να σας βαραίνει με περιττά λίπη, και φυσικά πιο οικονομική.

Το πρώτο που πρέπει να φτιάξετε είναι η ζύμη.
Θα χρειαστείτε για δύο μερίδες (μπορείτε να φυλάξετε την άλλη στην κατάψυξη για την επόμενη φορά):


Υλικά:
500 γραμ. αλεύρι σταρένιο
350 ml χλιαρό νερό
1 κύβο νωπή μαγιά 25 γρ.
1 πρέζα ζάχαρη 
1 κ.γλ. αλάτι

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας με κουτάλι. Όταν η ζύμη αρχίσει να μαζεύει με την προσθήκη του αλευριού, τη μαζεύουμε σε μπάλα με το χέρι. Ζυμώνουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να γίνει ελαστική. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου μια ώρα, σκεπασμένη με μια μεμβράνη.

Στη συνέχεια απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί, ελάχιστα λαδωμένο για να μην κολλήσει. Στη συνέχεια αφήνουμε τη φαντασία μας να δουλέψει, όμως για να φτιάξουμε μια πράγματι υγιεινή πίτσα, καλό είναι να θυμόμαστε τα παρακάτω:

Βάλτε σάλτσα από φρέσκια τομάτα έχει χαμηλότερα λιπαρά και θερμίδες.

Αντί για λουκάνικα, πεπερόνι, μπέικον ή ζαμπόν, προτιμήστε στήθος κοτόπουλου, λουκάνικο κοτόπουλου, άπαχο ζαμπόν ή ακόμη καλύτερα παραλείψετε τελείως το κρέας.

Προσοχή στο τυρί: Βάλτε το μισό τυρί από ότι υπολογίζετε. Έτσι η πίτσα θα παραμείνει νόστιμη, αλλά θα περιέχει πολύ λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και θερμίδες.

Προτιμήστε τυριά με έντονες γεύσεις, ώστε να μπορέσετε να βάλετε μικρότερες ποσότητες ή λεπτές φέτες από τυριά light.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ντοματίνια, ρόκα, πιπεριές, κρεμμύδι, μανιτάρια και καλαμπόκι για να γίνει η πίτσα σας ακόμα πιο γευστική!

Βάζετε στο φούρνο μέχρι να ψηθεί η ζύμη και η πίτσα είναι έτοιμη.
Υπολογίστε για κάθε μεγάλο κομμάτι περίπου 250 θερμίδες, ανάλογα και τα υλικά θα επιλέξετε.


Πηγή:capital.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου