18 λόγοι που ο καφές σας κάνει καλό.


Είτε τον προτιμάτε το πρωί είτε το βραδάκι μετά το φαγητό, είτε ένα φλιτζάνι σάς είναι αρκετό είτε δεν κάνετε βήμα χωρίς ένα διπλό εσπρέσο, ρίξτε μια ματιά στη λίστα με τις ευεργετικές ιδιότητες του καφέ που ετοιμάσαμε για εσάς.





ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟ

Όταν αισθάνεστε εξαντλημένοι ο καφές μπορεί να σας τονώσει. Σύμφωνα με μελέτη η καφεΐνη αυξάνει την εγκεφαλική λειτουργία, βελτιώνει δηλαδή τη μνήμη, τη διάθεση, το χρόνο αντίδρασης και τη γενική γνωστική λειτουργία.  

Ο ΚΑΦΕΣ ΣΑΣ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΚΑΨΕΤΕ ΛΙΠΟΣ
Ο καφές αποτελεί ένα σημαντικό συστατικό σχεδόν σε όλα τα συμπληρώματα διατροφής για απώλεια βάρους, και οι μελέτες αποδεικνύουν ότι η καφεΐνη βοηθά τον μεταβολισμό και μπορεί να βελτιώσει το κάψιμο του λίπους κατά 29% στους αδύνατους και κατά 10% στους παχύσαρκους.

Ο ΚΑΦΕΣ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΤΟΧΗ
Μελέτες απέδειξαν ότι η καφείνη καίει λίπος και το διοχετεύει στο αίμα χαρίζοντας περισσότερη ενέργεια.

Ο ΚΑΦΕΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Ο καφές είναι μια καλή πηγή θρεπτικών συστατικών. Πίνοντας καφέ σε καθημερινή βάση καλύπτετε τις καθημερινές σας ανάγκες σε ριβοφλαβίνη, παντοθενικό οξύ, μαγνήσιο και ποτάσιο.

Ο ΚΑΦΕΣ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ Β
Τα άτομα που καταναλώνουν συστηματικά καφέ διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να πάθουν διαβήτη τύπου 2. Μελέτες αναφέρουν ότι ο καφές μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ακόμη και κατά 42%.

Ο ΚΑΦΕΣ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΑΛΤΖΧΑΙΜΕΡ
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο καφές βοηθά και στην πρόληψη της άνοιας, Η πιθανότητα εμφάνισης της ανίατης νόσου, η οποία συνήθως προσβάλλει άτομα της μέσης ή μεγαλύτερης ηλικίας, μειώνεται σε εκείνους που καταναλώνουν καφέ.

Η ΚΑΦΕΙΝΗ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΠΑΡΚΙΣΟΝ
Μελέτες απέδειξαν ότι τα άτομα που καταναλώνουν καφέ έχουν μειωμένο κίνδυνο να αναπτύξουν νευρο-εκφυλιστικές παθήσεις όπως η νόσος του Πάρκινσον σε σχέση με εκείνα που δεν πίνουν καφείνη.

Ο ΚΑΦΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ
Αρκετές έρευνες ανεφέρουν ότι ο καφές μειώνει τον κίνδυνο κίρρωσης του ήπατος.

Ο ΚΑΦΕΣ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ
Ο καφές  μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε καλύτερη διάθεση. Σύμφωνα με μια έρευνα του Χάρβαρντ, οι γυναίκες που κατανάλωναν καφέ είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη.

Ο ΚΑΦΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΤΥΠΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
Το αγαπημένο σας ρόφημα μπορεί να σας  βοηθήσει να αποφύγετε κάποιες μορφές καρκίνου. Μελέτες κατέδειξαν ότι αυξάνοντας κατά δύο φλιτζάνια την κατανάλωση του καφέ που πίνετε συνήθως έχετε 43% λιγότερες πιθανότητες να πάθετε καρκίνο του ήπατος. Είναι γνωστό επίσης πως μειώνει και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου.

Ο ΚΑΦΕΣ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΟΣ
Παρόλο που ο καφές μπορεί να μειώσει ελαφρώς την αρτηριακή πίεση σε άτομα που δεν πίνουν τακτικά καφέ, για εκείνους που απολαμβάνουν σε καθημερινή βάση το καφεδάκι τους, μειώνεται ο κίνδυνος εγκεφαλικού και άλλων καρδιακών παθήσεων.

Ο ΚΑΦΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΕΙ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ
Με βάση τα αμέτρητα οφέλη του καφέ, οι μελέτες σχετικά με την μακροζωία, απέδειξαν ότι ο καφές μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερα χρόνια.

Ο ΚΑΦΕΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε δυτικούς πολιτισμούς, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο καφές περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε φρούτο ή λαχανικό.

Ο ΚΑΦΕΣ ΕΧΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ
Ο κλασικός καφές χωρίς γάλα έχει ελάχιστες θερμίδες. Ένα κανονικό φλιτζάνι καφέ χωρίς ζάχαρη και γάλα έχει περίπου 2 θερμίδες.

Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΜΑΣ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ
Η μυρωδιά και μόνο του καφέ μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε πιο φρέσκοι όταν νιώθουμε εξάντληση. Μελέτες από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Σεούλ κατέληξαν το συμπέρασμα ότι το άρωμα του καφέ μπορεί να μας τονώσει όταν μας λείπει ύπνος.

Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ
Μια έρευνα του Χάρβαρντ απέδειξε ότι ο καφές μειώνει τον κίνδυνο αυτοκτονίας τόσο σε γυναίκες όσο και σε άντρες κατά 50%. Η καφείνη διεγείρει το νευρικό σύστημα παράγοντας σεροτονίνη, ντοπαμίνη και νοραδρεναλίνη.

Ο ΚΑΦΕΣ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
Μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ και Νοσοκομείου του Μπράιχαμ που πραγματοποιήθηκε επί 20 χρόνια, απέδειξε ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν τρία ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του δέρματος.

Ο ΚΑΦΕΣ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟ
Ο καφές  δεν σε βοηθά απλώς να μένει ξύπνιος τη νύχτα. Σύμφωνα με ειδικούς ενισχύει και την πνευματική σου απόδοση.

Πηγή: msn gastronomia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου