19 τροφές που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τα πάντα.

Μήπως προσπαθείτε να ξεπεράσετε τον/την πρώην σας; Μήπως ή σημερινή σας μέρα στη δουλειά ήταν μια κόλαση;
Δεν χρειάζεται να κλαίγεστε αναζητώντας συμβουλές ούτε να τρέξετε να πιάσετε θέση στο ντιβάνι του ψυχίατρου - οι απαντήσεις που ψάχνετε μπορεί να κρύβονται στο ψυγείο σας ή στο ντουλάπι της κουζίνας.


Πάρτε μερικές ιδέες για τις ημέρες εκείνες που τα πράγματα δεν σας πήγαν και τόσο καλά.




ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ
Μια ερωτική απογοήτευση σας ραγίζει σίγουρα την καρδιά και είναι βέβαιο πως χρειάζεται χρόνος για να το ξεπεράσετε. Δεν χρειάζεται όμως να προσπαθείτε χωρίς όπλα. Τι θα λέγατε να παίρνατε ένα κουτάλι και το αγαπημένο σας παγωτό και να τον/την ξεπεράσετε κουταλιά-κουταλιά;

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ
Έξω βρέχει καταρρακτωδώς ή χιονίζει κι εσείς δεν μπορείτε να βγείτε από το σπίτι; Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα τα βάζεις με τα στοιχεία της φύσης αλλά μπορείτε να βρείτε άλλες λύσεις ενώ θα είστε σπίτι. Φτιάξτε μακαρόνια με τυρί και προσπαθήστε να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας τη βροχή από το παράθυρό σας.

ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΣΤ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
Υπάρχουν κάποιες φορές όπου ακόμη κι οι πιο πρακτικοί από εμάς δεν βρίσκουμε τι να κάνουμε για να περάσουμε την ώρα μας. Εάν βρεθείτε ποτέ σε αυτή την κατάσταση, δοκιμάστε κάτι καινούργιο και διαφορετικό. Πάρτε φέτες ψωμί και βάλτε από πάνω φρέσκα αβοκάντο. Προσθέστε φέτα και κάποια καυτερή σάλτσα της επιλογής σας. Θα εκπλαγείτε με τη νοστιμιά και θα είστε περήφανοι ότι φτιάξατε ένα υγιεινό και νόστιμο σνακ.

ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΤΕ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΒΑ
Μέρες τώρα ανυπομονείτε να βγείτε με κάποιον που σας ενδιαφέρει αλλά η βραδιά αποδεικνύεται φιάσκο. Μην ανησυχείτε, όλα φτιάχνουν με λίγο Κινέζικο φαγητό. Και καθώς θα τρώτε απολαυστικά αυτή την πάπια με πορτοκάλι θα συνειδητοποιήσετε πως "υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια"!

ΦΡΕΣΚΟΣ ΧΥΜΟΣ ΓΙΑ "ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ" ΛΑΘΗ
Τα κάνατε μαντάρα στο πάρτι επειδή είχατε πιει λιγάκι παραπάνω ή πήρατε τηλέφωνο τον/την πρώην σας ενώ είσαστε μεθυσμένοι (παρόλο που εσείς ζητήσατε να χωρίσετε); Όχι, ο χρόνος δυστυχώς δεν γυρνά πίσω αλλά εσείς μπορείτε να ετοιμάσετε ολόφρεσκους φυσικούς χυμούς και να αισθανθείτε καλύτερα μετά από κάνα δυο ποτηράκια.

ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
Τη νύχτα πριν τις εξετάσεις ελάχιστοι από εμάς καταφέρνουμε να διατηρήσουμε τη ψυχραιμία και την αισιοδοξία μας. Εάν φοβάστε ότι οδεύετε προς την καταστροφή κάντε ένα διάλειμμα και μείνετε για λίγο μόνοι - εσείς και το φυστικοβούτυρο. Θα δείτε πως η συγκεκριμένη κρεμώδης λιχουδιά έχει κάτι που θα σας κάνει να νιώσετε πιο ήρεμοι και χαλαροί.

MILKSHAKE ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΑΓΩΓΗ ΔΟΝΤΙΟΥ
Η επίσκεψη στον οδοντίατρο μερικές φορές είναι σκέτος εφιάλτης. Όχι μόνο είναι επίπονη αλλά δεν επιτρέπεται να φάτε και για κάποιες ώρες. Οι ρευστές τροφές όμως δεν χρειάζεται να είναι βαρετές. Δοκιμάστε milkshakes και smoothies μέχρι να περάσει ο πόνος,

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΕ ΤΟ HANGOVERS ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Μετά από μια νύχτα κραιπάλης αφήστε στην άκρη τον καφέ και πιάστε τις πατάτες. Όχι μόνο θα σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα αλλά θα σας δώσουν και το κουράγιο να αντιμετωπίσετε την ημέρα σαν να μην συνέβη τίποτα.

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΔΕΙΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Έχετε ρεπό και δεν ξέρετε τι να κάνετε. Τι θα λέγατε να παραγγέλνατε μια πίτσα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα τολμούσατε να παραγγείλετε; Δείξτε θάρρος και επιλέξτε συνδυασμούς που δεν έχετε ξαναφάει. Μπορεί και να ξετρελαθείτε.

ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ
Δεν υπάρχει καλύτερο γιατρικό από ένα μεγάλο (ή πολύ μεγάλο) σακουλάκι πατατάκια. Εάν έχετε άγχος ότι θα τα θαλασσώσετε στη συνέντευξη για την καινούργια δουλειά ή ότι θα δώσετε όλες τις λάθος απαντήσεις, τα πατατάκια σίγουρα θα σας τονώσουν τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση.

ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙΤΕ
Ορισμένες φορές ένα μικρό καβγαδάκι μπορεί να εξελιχθεί σε ομηρικό καβγά. Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και ετοιμάστε ένα ζεστό κακάο. Θα εκπλαγείτε με το πόσο καλά θα αισθανθείτε με κάθε γουλιά κι ίσως αυτό θα σας δώσει το κουράγιο να σηκώσετε το τηλέφωνο και να ζητήσετε συγνώμη ακόμη κι εάν δεν φταίγατε απόλυτα εσείς.

ΠΟΠ ΚΟΡΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟ ΑΓΧΟΣ
Ορισμένες φορές δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που σε απασχολεί. Απλώς νιώθεις άγχος χωρίς να ξέρεις ακριβώς γιατί. Φταίει το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η παγκόσμια οικονομική κρίση και άλλα παγκόσμια θέματα που σε ρίχνουν ψυχολογικά. Λίγο ζεστό ποπ κορν με βούτυρο μπορεί να σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν χρειάζεται να τα αντιμετωπίσετε όλα μόνοι σας κι ότι ο κόσμος έχει πολλά όμορφα μέρη για να απολαύσετε.

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΤΕ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΟΙ
Συγκεντρωθήκατε όλη η οικογένεια και σας έχει πιάσει άγχος για τις ατέλειωτες ερωτήσεις για την προσωπική και την επαγγελματική σας ζωή; Παρόλο που μπορείτε να διώξετε με τρόπο όλους τους περιέργους συγγενείς σας (όσο θέλετε), μπορεί να τους αντιμετωπίσετε καλύτερα μόλις μπουκωθείτε με μερικές από αυτές τις αμαρτωλές τραγανές τηγανιτές πατάτες. Για δοκιμάστε το!

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
Υπάρχουν κάποιες μέρες που η ιδέα να πηδήξετε στον γκρεμό σας φαίνεται πιο δελεαστική από το να περάσετε κάποιες εφιαλτικές ώρες στη δουλειά. Το δύσκολο αφεντικό, ο συνάδελφος που οικειοποιήθηκε την ιδέα σας ή απλώς μια ατέλειωτη διαδρομή μέσα στην κίνηση μέχρι να γυρίσετε σπίτι. Όλα αυτά σας χαλάνε το κέφι. Τι θα λέγατε να κάνατε μια στάση και να αγοράσετε μια μεγάλη σοκολάτα και να την απολαύσετε χωρίς ενοχές μέχρι να αισθανθείτε καλύτερα; Και είναι βέβαιο ότι θα αισθανθείτε καλύτερα!

ΧΟΤ ΝΤΟΓΚ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ
Είτε γιατί δεν έχετε χρόνο είτε γιατί θέλετε κάτι εύκολο και γρήγορο να φάτε, τα χοτ ντογκ είναι ιδανική λύση. Ανάλογα με το χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας μπορείτε να βάλετε ότι σάλτσα κι ότι γέμιση θέλετε.

ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ
Όλοι μας έχουμε συναντήσει μερικούς! Αυτούς τους γκρινιάρηδες, βαρετούς τύπους που κάνουν λες και κουβαλούν όλο το βάρος του κόσμου στις πλάτες τους και δεν είναι ευχαριστημένοι με τίποτα. Μια καλή ιδέα είναι να έχετε πάντα μαζί σας μερικές μπάρες δημητριακών για αυτές τις περιπτώσεις. Μια δαγκωνιά και νιώθετε αμέσως έτοιμοι να τους αντιμετωπίσετε. Θα μπορούσατε και να τους κεράσετε μία. Σίγουρα τη χρειάζονται περισσότερο από εσάς!

ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΑΓΚΑΡΟΔΕΥΤΕΡΑ
Είναι πολύ δελεαστικό να σηκώσετε το τηλέφωνο και να δηλώσετε άρρωστοι, ειδικά τη Δευτέρα. Δεν είναι όμως πιο έξυπνο να αντιμετωπίσετε την καινούργια εβδομάδα γεμάτοι ενέργεια  τρώγοντας ένα μεγάλο μπολ με δημητριακά και φρέσκα φρούτα. Μπορείτε να επιλέξετε και μούσλι εάν το προτιμάτε.

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΤΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΧΕΣΗ
Τα έχετε κάνει όλα, έχετε πάει σε όλα τα σωστά μέρη κι έχετε γνωρίσει τα σωστά άτομα αλλά είναι αδύνατο να βρείτε σύντροφο. Προτού αποφασίσετε ότι μάλλον θα πεθάνετε μόνοι, σας συμβουλεύουμε να εμπιστευτείτε ένα ωραίο πιάτο μακαρόνια. Οι υδατάνθρακες κάνουν θαύματα κι ίσως συνειδητοποιήσετε ότι στα τόσα εκατομμύρια ανθρώπους που υπάρχουν κάποιος θα είναι και για εσάς.

Πηγή:msn gastronomia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου