15 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε για να χάσετε βάρος.



Δεν είναι όλες οι τροφές που παρουσιάζονται ως υγιεινές ή με χαμηλά λιπαρά ιδανικές για δίαιτα. 

Μάθετε ποιες τροφές θα έπρεπε να αποφεύγετε ενώ προσπαθείτε να χάσετε βάρος.




ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ

Παρόλο που έχει λίγες θερμίδες, η σάλτσα σόγιας έχει υπερβολικά μεγάλη περιεκτικότητα σε νάτριο με αποτέλεσμα να μας κάνει να νιώθουμε φουσκωμένοι ενώ αυξάνουμε και τον κίνδυνο υπέρτασης. Υπάρχουν σήμερα στην αγορά επιλογές από σάλτσες σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο αλλά παρόλα αυτά εξακολουθούν να περιέχουν πολύ. Να τη χρησιμοποιείτε σπάνια. 

ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ ΨΩΜΙ
Όλοι αυτοί οι σπόροι που στολίζουν το ψωμί φαίνονται υγιεινοί και δελεαστικοί. Αυτό που έχει σημασία, όμως, είναι από τι υλικό έχει παρασκευαστεί το ίδιο το ψωμί. Το πολύσπορο δεν σημαίνει απαραίτητα και ολικής αλέσεως. Βεβαιωθείτε ότι ελέγξατε τα συστατικά. 

ΑΛΚΟΟΛ
Ακόμη κι ένας μέσος καταναλωτής κρασιού καταναλώνει μέχρι και 2.000 θερμίδες παραπάνω το μήνα. Ένα ποτήρι αφρώδους λευκού μπορεί να φαίνεται αθώο αλλά τα σωρευτικά του αποτελέσματα μπορεί να εμποδίσουν την απώλεια βάρους. Σύμφωνα με τον ειδικό διατροφολόγο Robert C Atkins, το αλκοόλ είναι το πρώτο που καίει το σώμα σου πριν προχωρήσει σε οτιδήποτε άλλο. Κατά συνέπεια, μέχρι να απαλλαγεί από το αλκοόλ δεν πρόκειται να κάψεις καθόλου λίπος.

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ
Παρόλο που μπορεί να έχουν λίγες θερμίδες, η κατανάλωση των προϊόντων αυτών μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της ινσουλίνης, καθώς πολύ συχνά περιέχουν ανθυγιεινά υποκατάστατα ζάχαρης.

ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ
Σύμφωνα με έρευνα από το Εργαστήριο Τροφίμων και Ποτών του Πανεπιστημίου Κορνέλ, οι άνθρωποι καταναλώνουν 22 τοις εκατό περισσότερο όταν τρώνε από μεγαλύτερες συσκευασίες. Οι μεγάλες συσκευασίες μπορεί να εξυπηρετούν το πορτοφόλι μας αλλά σίγουρα όχι την υγεία μας.

ΣΝΑΚ ΜΕ 100 ΘΕΡΜΙΔΕΣ
Ξέρεις λοιπόν πως καταναλώνεις μόνο 100 θερμίδες, αναρωτήθηκες όμως τι προσφέρεις στον οργανισμό σου; Το να μειώσεις τις θερμίδες δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορείς να τρως θρεπτικές τροφές. Αυτού του είδους τα σνακ είναι για πολύ συγκεκριμένες και ιδιαίτερες περιπτώσεις κι όχι για κάθε μέρα.

ΜΠΑΡΕΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ
Οι συγκεκριμένες μπάρες περιέχουν ίνες οι οποίες σου είναι απαραίτητες, περιέχουν όμως μεγάλες δόσεις τις οποίες τις καταναλώνεις σε ένα γεύμα κι όχι καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η Rachel Harvest, εγκεκριμένη διαιτολόγος που συνεργάζεται με την Tournesol Wellness στη Νέα Υόρκη λέει: "Η πρόσληψη φυτικών ινών πρέπει να είναι σταθερή καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας προκειμένου να μην πεινάμε, να έχουμε ένα υγιές πεπτικό σύστημα και να μην διαταράσσουμε το στομάχι μας."

ΓΑΛΑ ΠΛΗΡΕΣ
Το πλήρες γάλα περιέχει επιπλέον λίπος και χοληστερίνη. Προτιμήστε το αποβουτυρωμένο για να απολαύσετε τα ευεργετικά στοιχεία του γάλακτος χωρίς να ανησυχείτε για τις θερμίδες.

ΤΡΟΠΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ
Τα φρούτα αποτελούν ιδανική επιλογή όταν κάνουμε δίαιτα, υπάρχουν όμως ορισμένα που θα πρέπει ίσως να αποφεύγουμε εάν ο στόχος μας είναι να χάσουμε βάρος. Προσέξτε, λοιπόν, τα μάνγκο και τους ώριμους ανανάδες καθώς περιέχουν ιδιαιτέρως πολύ ζάχαρη.

ΠΟΠ ΚΟΡΝ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ
Σύμφωνα με την Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA), τα χημικά πρόσθετα που περιέχονται στα ποπ κορν μικροκυμάτων είναι γνωστό ότι αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης στειρότητας καθώς και προβλημάτων θυρεοειδούς. Το ποπ κορν είναι ένα θαυμάσιο σνακ με λίγες θερμίδες αλλά όχι όταν φτιάχνεται μέσα σε μια σακούλα γεμάτη χημικά πρόσθετα. 

ΧΥΜΟΣ
Ο έτοιμος σε συσκευασία χυμός μπορεί να είναι μια εύκολη λύση για ένα γρήγορο πρωινό αλλά στην πραγματικότητα είναι απλώς ένα ποτήρι γεμάτο άχρηστες θερμίδες. Πραγματικά, ακόμα και οι συσκευασίες που περιέχουν 100% φυσικό χυμό δεν σας βοηθούν ιδιαίτερα. Καλύτερα να καταναλώνετε ολόκληρο το φρούτο το οποίο σας προσφέρει και τις απαραίτητες φυτικές ίνες.

ΣΤΑΦΥΛΙΑ
Τρώγονται εύκολα, είναι σίγουρα υγιεινά αλλά ταυτόχρονα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη η οποία μπορεί να πυροδοτήσει την επιθυμία για κάποιο άλλο γλυκό. Μην τα αποφεύγετε εντελώς αλλά συνδυάστε τα με πρωτείνες ή προσθέστε τα στις σαλάτες.

ΤΡΟΦΕΣ ΜΕ "ΧΑΜΗΛΑ ΛΙΠΑΡΑ"
Η κατανάλωση των τροφίμων αυτών μπορεί να σας κάνει να τσιμπάτε όλη την ώρα και να τρώτε περισσότερο γιατί έχετε την εντύπωση ότι δεν καταναλώνετε πολλές θερμίδες. Οι κατασκευαστές αντικαθιστούν συχνά φυσικά συστατικά με χημικά για να κάνουν τα προϊόντα τους "με χαμηλά λιπαρά".

ΑΛΑΤΙΑ
Συχνά προκειμένου να νοστιμίσουμε ένα άνοστο πιάτο με χαμηλά λιπαρά το πασπαλίζουμε με αλάτι το οποίο περιέχει νάτριο που αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης. Επιλέξτε καλύτερα τα φρέσκα μυρωδικά για να αναδείξετε τη γεύση του φαγητού σας.

ΣΑΛΑΤΕΣ
Οι σαλάτες κάνουν καλό. Για την ακρίβεια είναι μια άριστη επιλογή εάν κάνετε δίαιτα. Η παγίδα, όμως, βρίσκεται στο ντρέσινγκ.. Δεν υπάρχει λόγος να παραγγείλετε πράσινη σαλάτα σε κάποιο εστιατόριο εάν πρόκειται να την καλύψετε με ένα λιπαρό ντρέσινγκ μαγιονέζας.

Πηγή: msn gastronomia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου