Τα καλύτερα ελληνικά νησιά για ξεκούραστες διακοπές.

Για ορισμένους ανθρώπους οι διακοπές είναι συνώνυμο της περιπέτειας και της εξερεύνησης. 

Όταν επισκέπτονται ένα μέρος στο οποίο δεν έχουν ξαναπάει θέλουν να περιηγηθούν και να ανακαλύψουν όλους τους κρυμμένους θησαυρούς που μπορεί να κρύβει: κάθε γραφικό σοκάκι, κάθε απομονωμένη παραλία και κάθε ταβερνάκι με τοπικούς μεζέδες. 




Εάν το πρόγραμμα: ξυπνάμε νωρίς το πρωί, πηγαίνουμε να δούμε τα αξιοθέατα, πηγαίνουμε στην τάδε παραλία για μπάνιο, οδηγούμε μέχρι το παραδοσιακό χωριό που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του νησιού, επιστρέφουμε στη Χώρα, πηγαίνουμε μία βόλτα στα μαγαζιά, πίνουμε έναν καφέ στο λιμάνι, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για να ετοιμάσουμε και να βγούμε για ένα ποτό, δεν είναι το ιδανικό σας σενάριο για διακοπές, τότε μάλλον ανήκετε στην άλλη μερίδα ανθρώπων που προτιμά πιο… χαλαρούς ρυθμούς. 

Μερικοί άνθρωποι, ειδικά όσοι έχουν οικογένεια ή λίγες μέρες άδεια από τη δουλειά τους, προτιμούν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους να περνούν πιο ήσυχα τη μέρα τους, σε μία παραλία με καλή παρέα ή ένα καλό βιβλίο, και σε ιδανικές περιπτώσεις να μην χρειάζεται καν να μπουν στο αυτοκίνητο για να μεταβούν στον επόμενο προορισμό. 

Εάν ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία ανθρώπων, σκεφτείτε να επιλέξετε για τις διακοπές σας ένα από τα παρακάτω υπέροχα νησιά, στα οποία θα ζήσετε στιγμές απόλυτης χαλάρωσης και ηρεμίας. 




Κάλαμος:

Τοποθετημένο ανάμεσα στην Λευκάδα και την Ιθάκη, είναι το κρυφό «διαμαντάκι» του Ιονίου πελάγους. Τα γαλαζοπράσινα νερά και τα πεύκα που φτάνουν μέχρι το κύμα θα σας εντυπωσιάσουν.








Κίμωλος:

Τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα λευκά σπίτια κυκλαδίτικου τύπου και οι παραλίες με τα καταγάλανα νερά θα σας κάνουν να νομίζετε πως βρίσκεστε μέσα σε ζωγραφικό πίνακα.





Γαύδος:

Για όσους έχουν όρεξη για περπάτημα και για εξερεύνηση, η Γαύδος είναι η ιδανική επιλογή. Εδώ θα συναντήσετε μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας απολαμβάνοντας παράλληλα την ηρεμία που αναζητάτε. 











Αγκίστρι:

Σε απόσταση μόλις μιάμισης ώρας από το λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται το Αγκίστρι, το νησί που μπορείτε να γυρίσετε με τα πόδια σε κυριολεκτικά μία μόλις ημέρα. 



Καλό Καλοκαίρι!

Πηγή:Sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου