Έχουμε συνδέσει το φούρνο και το γκριλ, με ψητό κρεάς, ψητά λαχανικά και μέχρι εκεί.
Αντί για ψητό καλαμπόκι ή ψητές πατάτες, τι θα έλεγες να φτιάξουμε ψητά φρούτα;
Τα ζεστά φρούτα δε χρειάζονται ώρα στο γκριλ ενώ η γεύση που θα δώσουν, δεν πλησιάζει ό,τι φαντάζεσαι.
Τι λες για ψητό καρπούζι σε σαλάτα;
Φτιάχνεις 4 μερίδες σε μισή ώρα.Το καρπούζι εκτός από το 92% νερού που περιέχει, είναι σούπερ πηγή αντιοξειδωτικών όπως η βήτα - καροτίνη και η βιταμίνη C. Ταυτόχρονα, η λυκοπένη στο καρπούζι φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων ή καρκίνου.
Υλικά:
1 μικρό καρπούζι στο οποίο θα αφαιρέσουμε τα κουκούτσια.
Έπειτα, θα το κόψουμε σε φέτες αρκετά παχουλές.
1 κουταλιά ελαιόλαδο για την επάλειψη
χυμός ενός λεμονιού
4 φύλλα φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα
4 φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
1/2 κούπα πεκορίνο ή παρμεζάνα, τριμμένη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το γκριλ ή το τηγάνι για ψήσιμο για 5 λεπτά.
Με ένα πινέλο περνάμε το λάδι πάνω στο καρπούζι.
Ψήνουμε το καρπούζι για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά.
Αφήνουμε το καρπούζι να παγώσει και το κόβουμε σε κυβάκια.
Σε μπολ προσθέτουμε το καρπούζι, το λεμόνι, τα φύλλα βασιλικού και μέντας και το τυρί.
Πηγή:shape.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου