Ετοιμάζεσαι για διακοπές; 10+1 πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις νωρίτερα.



Πριν φτιάξεις τις βαλίτσες σου θυμήσου ότι υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσεις να κάνεις για να βρεις το σπίτι σου στη...θέση του όταν γυρίσεις.


Για να δούμε ποια είναι αυτά!




Επιτέλους!Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και ο καιρός για τις καλοκαιρινές διακοπές σου δεν φαίνεται πια τόσο μακρινός. Και μπορεί, δεδομένων των τελευταίων οικονομικών εξελίξεων να μην λείψεις όσο καιρό θα ήθελες πραγματικά, αλλά όπως και να έχει, φεύγεις... Φρόντισε μόνο να είναι όλα όπως τα άφησες όταν επιστρέψεις:
1. ΑντιπερισπασμόςΤο βασικότερο πράγμα να κάνεις πριν φύγεις είναι να φροντίσεις να μη μοιάζει το σπίτι ακατοίκητο. Και πρώτα από όλα τσέκαρε το φως. Υπάρχουν στο εμπόριο ειδικοί χρονοδιακόπτες που μπορείς να προμηθευτείς και να συνδέσεις σε ένα ή δύο συγκεκριμένα φωτιστικά σε σημεία του σπιτιού που μπορεί να φαίνονται από έξω. Ή ακόμη καλύτερα, στα φώτα της βεράντας. Το καλύτερο βέβαια είναι να αφήσεις το κλειδί σε κάποιον φίλο ή συγγενή -δεν μπορεί, όλο και κάποιος θα έχει μείνει πίσω τον καιρό που θα λείπεις εσύ- έτσι ώστε εκείνος να περνάει κάθε μέρα από εκεί, να ανάβει και να σβήνει τα φώτα, ή να ανάβει για λίγο την τηλεόραση. Στην ίδια λογική, καλό είναι να παίρνει κάποιος και την αλληλογραφία, γιατί μια στοίβα γράμματα στην είσοδο, μόνο ένα πράγμα μπορεί να φωνάζουν: "Δεν είμαστε στο σπίτι". Και αυτό, φυσικά, δεν το θέλουμε.

2. Ειδοποίησε τους ειδικούς
-αλλά ΜΟΝΟ αυτούς 

Σε περίπτωση που έχεις συναγερμό στο σπίτι σου, καλό είναι να ενημερώσεις το κέντρο για πόσο καιρό θα λείπεις. Έτσι, για να έχουν διπλά τον νου τους.Και μην ξεχνάς το βασικότερο. Όσο και να θέλεις να βροντοφωνάξεις σε όλους πού βρίσκεσαι και για πόσο καιρό, τι κάνεις και με ποιους, φρόντισε να το "καταπιείς" και να "ποστάρεις" φωτογραφίες από τις διακοπές σου μετά την επιστροφή σου.Δεν χρειάζεται να ενημερώνεις μέσω σόσιαλ μίντια πότε ακριβώς μπορεί ο καθείς να μπουκάρει στο σπιτάκι σου... Για σκέψου το!!!

3. Καθάρισε το ψυγείο
Αν λείψεις αρκετές μέρες, μην ξεχάσεις να αδειάσεις το ψυγείο σου από όσα τρόφιμα έχουν φόβο να χαλάσουν στη διάρκεια της απουσίας σου.


4. Ελευθέρωσε τις πρίζες

Επειδή δεν ξέρεις τι γίνεται με το ρεύμα καλοκαιριάτικα -ή μάλλον, επειδή ξέρεις (!)- μην αρκείσαι στο να κλείσεις όλες τις ηλεκτρικές συσκευές από τον διακόπτη -έτσι και αλλιώς,να τις αφήσεις στο stand by... απαγορεύεται. Τράβα τα καλώδια από την πρίζα για να είσαι σίγουρη ότι δεν θα έχεις κανένα απρόοπτο..

5. Φρόντισε τα κεριά

Αν έχεις πολλά κεριά και φοβάσαι για την... τύχη τους κατά τη διάρκεια των διακοπών σου, βάλ' τα στο ψυγείο. Γιατί όχι. Έτσι και αλλιώς, θα το έχεις ήδη αδειάσει για ασφάλεια, οπότε χώρος θα υπάρχει.

6. Φως για τα φυτά 

Σίγουρα θα έχεις μερικές γλάστρες στο σπίτι. Καλό είναι, λοιπόν, πριν φύγεις, να τις μαζέψεις όλες σε ένα σημείο του σπιτιού το οποίο φωτίζεται. Δεν είπε ποτέ κανείς ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου επιζούν χωρίς φως.

7. Πλήρωσε εκκρεμότητες

Μπορεί να είναι κάπως "αργά" τα πράγματα τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά θέλεις πράγματι να το ρισκάρεις; Μη θεωρείς δεδομένο ότι "κανείς δεν κόβει το ρεύμα τον Αύγουστο" και πήγαινε να τακτοποιήσεις τον λογαριασμό πριν φύγεις για να μην βρεθείς προ απροόπτου.

8. Κλείσε τις βάνες

Στο θέμα του νερού τώρα: Εκτός και αν έχεις αυτόματο πότισμα, οπότε απαγορεύεται να το κάνεις, κλείσε τον γενικό του νερού πριν φύγεις. Σε αντίθετη περίπτωση, κλείσε τον διακόπτη κάθε βρύσης που δε θα χρησιμοποιείται όσο εσύ λείπεις.

9. Κρύψε καλά 

Κοσμήματα, χρήματα και γενικότερα πράγματα αξίας... Φρόντισε να μην τα αφήσεις σε κοινή θέα. Ακόμη και να μπει κάποιος στο σπίτι, γιατί να του το κάνεις τόσο εύκολο;

10. Στρώσε καθαρά σεντόνια

Αυτό και αν θα πει προνοητικότητα! Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά σκέψου το λίγο. Να μπεις στο σπίτι ύστερα από τις διακοπές σου, έχοντας στο μυαλό ότι "πάει, αυτό ήταν και πέρασε", να έχεις να συμμαζέψεις τα ασυμμάζευτα... να έχεις να στρώσεις και το κρεβάτι σου; Άλλαξε, λοιπόν, τα σεντόνια σου από πριν και θα δεις.

11. Βάλε στην πόρτα το κλειδί

Μην ξεχάσεις να κλειδώσεις την πόρτα και τα παράθυρα και μάλιστα με όσες κλειδαριές έχεις. 
Και γιατί όχι; Δώσε και ένα ζευγάρι κλειδιά σε κάποιον άλλο για ασφάλεια. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί και καλύτερα να είσαι προετοιμασμένη για τα πάντα. 

Καλές διακοπές...

Πηγή:womenonly.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου