Μια απολαυστική συνταγή για τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο.
Lava cake..και δεν περιγράφω άλλο.
Υλικά
400 γρ
κουβερτούρα
160 γρ
βουτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
7 αυγά
250 γρ
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γρ
λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
2 βανίλιες
1 πρέζα
αλάτι
1 κουταλάκι
του γλυκού στιγμιαίο καφέ
βούτυρο και
κακάο για τη φόρμαΑνάβουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στην πιο δυνατή θερμοκρασία που έχει.
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί με προσοχή να μην ακουμπάει το σκεύος στο νερό που βράζει γιατί θα καεί η σοκολάτα.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά για να λιώσει.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και τον καφέ.
Βουτυρώνουμε το ταψί του κέικ και στη συνέχεια το καλύπτουμε με λίγο κακάο.
Δεν χρησιμοποιούμε αλεύρι για να μην είναι άσπρο εξωτερικά μόλις το ξεφορμάρω.
Γεμίζουμε τη φόρμα με το μείγμα του κέικ.
Μόλις σβήσει η λυχνία του φούρνου, δηλαδή έχει φτάσει στο μάξιμουμ της θερμοκρασίας, βάζουμε το κέικ μέσα στο φούρνο, αμέσως τον σβήνουμε, κλείνω την πόρτα και αφήνουμε το κέικ εκεί για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια το βγάζουμε, το αφήνουμε για 20 λεπτά πάνω στο πάγκο της κουζίνας και ξεφορμάρουμε.
Πηγή:missbloom.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου