Μία εύκολη συνταγή για αυτούς που νηστεύουν.
Καλή Επιτυχία!
Υλικά:
1
πακέτο μακαρόνια
Για τη Σάλτσα:
6
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2-3
μέτριες ντομάτες ή 7-8 ντοματάκια από κονσέρβα, ψιλοκομμένα
2
σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
2
κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
2
κουτ. σούπας ελιές Καλαμών, χωρίς τα κουκούτσια, ψιλοκομμένες
2
κουτ. σούπας «φυλλαράκια» φρέσκου δεντρολίβανου, ψιλοκομμένο ή 1/2 κουτ. σούπας
ξερό, καλά κοπανισμένο στο γουδί
αλάτι,
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
τα
φυλλαράκια από 1/2 ματσάκι μαϊντανό ή δυόσμο, ψιλοκομμένα
200
γρ. ανθότυρο νωπό, θρυμματισμένο με το πιρούνι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Τα βράζουμε 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.
Σάλτσα: Εν τω μεταξύ, σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίχνουμε το σκόρδο, την κάππαρη, τις ελιές, το δεντρολίβανο και 3 κουταλιές από το μετρημένο ελαιόλαδο. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. Ρίχνουμε την ντομάτα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 - 6 λεπτά.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα που βράζει. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για ακόμη 1 - 2 λεπτά.
Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας) και το μαϊντανό ή το δυόσμο. Μοιράζουμε αμέσως στα πιάτα, σκορπίζουμε από πάνω το ανθότυρο και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου