Το φλερτ στα 20, τα 30 και τα 40 φτου και βγαίνω. Μέρος 1ο!


Η γοητεία του φλερτ μεγαλώνοντας και τα λάθη που κάνεις μικρότερη και ανόητη, από έρωτα.
Ας πάρουμε τα πράγματα από το τέλος αυτή τη φορά. Δηλαδή, από την τελευταία δεκαετία για την οποία έχω άποψη, αυτή των 40 (Χριστέ μου, πότε έφτασα εδώ;). Το καλό της δεκαετίας αυτής, είναι ότι το φλερτ είναι κάτι το οποίο ξέρεις πλέον πολύ καλά.


Είναι ουσιαστικό, καθόλου χρονοβόρο. To the point. Χωρίς ασάφειες. Θέλεις να φλερτάρεις; Το κάνεις. Τι να περιμένεις; Τα 50; Χωρίς καμία ντροπή και αναστολή. Στοχεύεις κατευθείαν στο κέντρο, καθώς στα 40 δεν έχεις καιρό για χάσιμο. Δεν χρειάζεται να κάνει εκείνος το πρώτο βήμα. Θέλεις να γοητεύσεις, ξέρεις τα δυνατά σου σημεία, τα προβάλεις. Ανοίγεις τα χαρτιά σου, κάνοντας γρήγορους υπολογισμούς. Δεν τα λέω όλα αυτά για να με πεις μεγάλη και σίγουρη, αγαπητή 20άρα. Απλά, το φλερτ γίνεται καλύτερο όσο μεγαλώνεις.

Κάθομαι καμιά φορά να πιω καφέ και παρατηρώ τα ζευγάρια γύρω μου. Πόσο ανόητες θεωρώ τις γκόμενες που κρέμονται από τους άντρες τους; Μα που πήγε η αξιοπρέπεια; Πόσο κελεπούρι πια, που γαντζώνεσαι πάνω του καλή μου; "Ένα φιλάκι μωρό μου; Κι άλλο φιλάκι μωρό μου", εκείνη. "Εντάξει ρε μωρό μου, εντάξει", εκείνος. Τα πόδια της πάνω στα πόδια του σε δημόσια θέα. Καθόλου σικ. Παρατηρώ κι όλες εκείνες που μέσα στην κακογουστιά της εποχής μας ντύνονται σαν να είναι το κολάν και το ντεκολτέ το μεγαλύτερο όπλο της γοητείας τους.

"Θέλεις να γίνεις γατούλα; Νιάου; Γίνε, αλλά στο σπίτι. Ακόμα κι εκεί όμως να ξέρεις ότι το πολύ το νιάου νιάου το βαριέται και ο Θεός."

Δυστυχώς, είναι πολλές οι κηλίδες της κυτταρίτιδας γλυκιά μου και φαίνονται ακόμα κι από εκείνα τα κολάν που υπόσχονται ανόρθωση γλουτών και σύσφιξη δικεφάλου μηριαίου σε σημείο πνιγμού. Φαίνεται! Επίσης, αν είσαι πάνω από 20, το κολάν πρέπει να το φοράς μόνο με κάτι μακρύ από πάνω. Πόσο σαχλές μπορεί να γίνουν οι γυναίκες όταν θέλουν να αποδείξουν την σεξουαλικότητα, την θηλυκότητα και ξέρω κι εγώ τι, με το σώμα τους! Γιατί το τσιγάρο; Πόσο ξενερώνει το φλερτ, μια κοπέλα που τραβάει μια τζούρα σαν να είναι η τελευταία και ποιος βρωμερός τύπος είπε ότι είναι σέξι να ρίχνεις τον καπνό στα μούτρα του άλλου; Επίσης, πόσο επιθυμητή μπορεί να είναι μια γυναίκα που θέλει να βάφει τα μαλλιά της άλλο χρώμα, αλλά ξεχνάει να κάνει κάθε μήνα την ρίζα της. Που δεν προσέχει τα νύχια της, που δεν φροντίζει να μην φαίνεται το βρακί της όταν κάθεται;

Στα 40 έχεις (ελπίζω) διαπιστώσει ποιο είναι το στιλ που σου ταιριάζει και δεν ντύνεσαι σαν κοριτσόπουλο στο μικρό σπίτι στο λιβάδι. Ξέρεις ότι καλό είναι να έχεις κόψει το τσιγάρο που επιταχύνει την γήρανση του δέρματος, γνωρίζεις πολύ καλά πώς να χειρίζεσαι το σώμα σου. Δεν κρεμιέσαι από ένα αρσενικό λες και είναι η τελευταία σου ελπίδα να σε αγαπήσει κάποιος, παίρνεις εσύ αυτό που θέλεις κι όταν το θέλεις. Παλιά αναρωτιώσουν πώς θα εντυπωσιάσεις κάποιον που θέλεις. Τώρα ξέρεις.

Η συνέχεια στο 2ο μέρος.

Πηγή: ladylike.