Αυτοί Είναι οι 14 πιο Μαγικοί Δρόμοι σε Όλον τον Κόσμο.


Είναι τόσο ρομαντικό να είστε με τον σύντροφό σας σε ένα από τα ωραιότερα μέρη του κόσμου και να περπατάτε ανάμεσα από υπέροχα δέντρα και λουλούδια σε έναν από τους 14 πιο όμορφους ανοιξιάτικους δρόμους του κόσμου. 
Σε αυτήν τη λίστα περιλαμβάνονται και δύο δρόμοι της Ελλάδας - ο ένας βρίσκεται στον Μόλυβο Μυτιλήνης και ο άλλος στο Ναύπλιο.

Το περπάτημα κάτω από έναν τέτοιο δρόμο μπορεί να είναι μαγευτικό, αλλά υπάρχουν και πρακτικά πλεονεκτήματα. Οι δεντροστοιχίες στους δρόμους βοηθάνε σε όλα τα προβλήματα θερμότητας που μπορεί να αντιμετωπίζει μια πόλη και ενθαρρύνει το περπάτημα και την ποδηλασία.
Πάμε να δούμε ποιοι είναι οι πιο μαγικοί δρόμοι του κόσμου και πού βρίσκονται.

Στοκχόλμη: 
Η Στοκχόλμη είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της Βόρειας Ευρώπης και έχει μερικούς εκπληκτικούς κήπους, παλάτια και όμορφη φύση. Το όνομά της σημαίνει «πόλη ανάμεσα σε γέφυρες» καθώς έχει 53 γέφυρες που ενώνουν τα κεντρικά μέρη της πόλης.

Πόρτο Αλέγκρε:
Πρόκειται για τη 10η μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας με κυρίως Ευρωπαίους κατοίκους. Είναι μια πόλη αρκετά ανεπτυγμένη με ένα τεράστιο πάρκο στο κέντρο της. Μέσα στην πόλη βρίσκεται μια τεράστια λιμνοθάλασσα στην οποία πλέουν ακόμα και μεγάλα πλοία. Είναι μια από τις πόλεις που φιλοξένησαν το Μουντιάλ του 2014.

Ταϊβάν:
Η Ταϊβάν είναι ένα σεισμογενές νησί της Ασίας με πολλούς ποταμούς και οροσειρές. Μάλιστα, πολλά από τα βουνά της ξεπερνάνε τα 3.000 μέτρα. Στην Ταϊβάν υπάρχουν επίσης πολλά πάρκα με πιο γνωστό το Ταρόκο, που είναι διάσημο για τη φυσική του ομορφιά με καταρράκτες και φαράγγια.
Jerez:
Όσοι έχουν επισκεφτεί τη συγκεκριμένη πόλη της Ισπανίας τονίζουν πως η πόλη μοσχομυρίζει λουλούδια σε όλη την έκτασή της. Έχει γίνει γνωστή για τους πολλούς αγώνες μοτοσικλέτας και Formula 1 που έχει φιλοξενήσει, ενώ χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι οι δρόμοι με τα αμπέλια.


Βόννη:
Η Βόννη είναι μια πόλη της Γερμανίας χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ρήνου. Σε αυτήν την πόλη γεννήθηκε ο Μπετόβεν και γι'αυτό το λόγο κάθε χρόνο το Φθινόπωρο, διοργανώνεται το περίφημο «Μπετόβενφεστ» με πάνω από 50 συναυλίες και events.
Μόλυβος:
Ο Μόλυβος είναι ένας παραδοσιακός οικισμός στο νησί της Μυτιλήνης. Την Άνοιξη οι δρόμοι γεμίζουν με πανέμορφα λουλούδια που δημιουργούν ένα μαγευτικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την πέτρα που επικρατεί σε πολλά σημεία του χωριού.
Βαλένθια:
Η Βαλένθια είναι η 3η μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας και είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Τούρια. Έχει υπέροχους κήπους με έντονη βλάστηση και θεωρείται μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις της Ευρώπης. Είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα υπέροχα μνημεία της που έχουν ιδιαίτερη ιστορική και αρχιτεκτονική αξία.
Ποζιτάνο:
Θεωρείται το στολίδι της Ιταλίας και μια πόλη με πολύ όμορφη αρχιτεκτονική. Τα σπίτια είναι χτισμένα πάνω σε λόφο και είναι πολύχρωμα δημιουργώντας ένα πολύ όμορφο θέαμα. Η πόλη είναι παραθαλάσσια και μια ανάσα από την Νάπολη ενώ χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι πως μυρίζει παντού λεμόνια!

Ναύπλιο:
Το όμορφο Ναύπλιο είναι η πρωτεύουσα του Νομού Αργολίδας και μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας. Η πόλη έχει χαρακτηρισθεί ως παραδοσιακός οικισμός και θεωρείται μια από τις γραφικότερες πόλεις της Πελοποννήσου αλλά και όλης της Ελλάδας με πολύ όμορφα τοπία, υπέροχες θάλασσες και δυνατή νυχτερινή ζωή.Σπέλο:
Την αποκαλούν την «ανθισμένη πόλη της Ιταλίας» επειδή σε αυτήν θα συναντήσετε υπέροχα λουλούδια με πανέμορφα χρώματα κατά μήκος όλης της πόλης.  Η πόλη βρίσκεται πάνω σε λόφο και τα χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει είναι τα πέτρινα σπίτια, τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα μεσαιωνικά τείχη και η υπέροχη βλάστηση.
Ουάσινγκτον:
Η Ουάσινγκτον είναι η πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Tα δάση σε αυτήν την πολιτεία καλύπτουν το 52% της έκτασής της και είναι η 2η χώρα σε παραγωγή κρασιού σε όλες τις ΗΠΑ. Η πολιτεία προμηθεύει με κρασί πάνω από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Cullinan:Πρόκειται για πόλη της Αφρικής που πήρε το όνομά της από τον μεγιστάνα διαμαντιών Thomas Cullinan. Στην πόλη δημιουργήθηκε γρήγορα ορυχείο διαμαντιών και ο υπεύθυνος του ορυχείου ανακάλυψε το διάσημο διαμάντι Cullinan, το μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο με 3.106 καράτια.
Μπρίσμπεϊν:
Το Μπρίσμπεϊν είναι μια πόλη της Αυστραλίας που βρίσκεται πάνω στον ποταμό Μπρίσμπεϊν. Σε αυτή την πόλη πραγματοποιήθηκαν κάποιοι από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϊ. Η πόλη έχει υπέροχα πάρκα και κήπους και αποτελεί την 3η πιο τουριστική πόλη της Αυστραλίας μετά το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη.


Grafton: 
Πρόκειται για μια μικρή πόλη της Αυστραλίας με 18.000 κατοίκους. Η πόλη έγινε γνωστή για τους δρόμους με τα όμορφα δέντρα αλλά και ένα Φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε Φθινόπωρο. Πολλοί διάσημοι μουσικοί και τραγουδιστές της κάντρι μουσικής έχουν γεννηθεί στο Grafton και η πόλη πραγματοποιεί κάθε χρόνο αγώνες ιππασίας που είναι γνωστοί παγκοσμίως.

Πηγή:spirossoulis