Το Feng shui και εσύ! Μέρος 2ο.


Η συνέχεια από το μέρος 1ο.

Για όσους πρόλαβαν να διαβάσουν το πρώτο μέρος..κλικ εδώ.

Τα χρώματα μπορούν να αλλάξουν τις τάσεις του χαρακτήρα μας, όπως και την ενέργειά μας. 

Αν κάποιος συνηθίζει να λέει ψέματα και να εξαπατά τους άλλους, το κίτρινο, το μπεζ και το καφέ θα τον βοηθήσουν να γίνει πιο ειλικρινής. Αν είναι αγενής και προσπαθεί να επιβληθεί στον κόσμο ή να τον εκμεταλλευτεί, με το πράσινο χρώμα, πιθανόν συνδυασμένο με λίγο άσπρο ή μαύρο, μπορεί να γίνει πιο καλόβολος.
Κάποιος που δεν ακούει τους άλλους και είναι πεισματάρης και αμετακίνητος στις απόψεις του, θα μπορούσε να ενισχύσει τη σοφία του φορώντας μαύρο. Και το ανοιχτό πράσινο μπορεί να τον βοηθήσει. Τα ίδια χρώματα, μαύρο και ανοιχτό πράσινο, μπορούν να βοηθήσουν έναν υπερβολικά παρορμητικό και οξύθυμο χαρακτήρα να κατεβάσει την έντασή του, και να γίνει πιο ευγενικός με τους άλλους. Καλή επίδραση έχουν σε έναν νευρικό άνθρωπο και τα γήινα χρώματα, δηλαδή το καφέ, το μπεζ και το κίτρινο, καθώς τον κάνουν να «γειωθεί» και να χαλιναγωγήσει τα ξεσπάσματά του.
Το κόκκινο, το χρώμα της Φωτιάς, θα δώσει ζωντάνια σε έναν νωθρό και παθητικό άνθρωπο, ενώ το μαύρο, σαν χρώμα του Νερού, «σβήνει» ένα υπερβολικά φλογερό ταμπεραμέντο. Τα άτομα που βρίσκονται… στην κοσμάρα τους, είναι αφηρημένα και ονειροπόλα, ίσως ισορροπήσουν φορώντας πράσινο, το χρώμα του Ξύλου που θα τους κάνει να «ριζώσουν» καλύτερα στο χώμα, δηλαδή στην πραγματικότητα.
Κάποιος που περνά διαρκώς απαρατήρητος, θα πρέπει να φορά ζωηρά και χαρούμενα χρώματα, ώστε να κάνει πιο έντονη την παρουσία του. Οι υπερκινητικοί μπορούν να κατευνάσουν την υπερβολική τους ενέργεια με ουδέτερα χρώματα, σαν το μπεζ και τα παστέλ. Τα άτομα που έχουν μια τάση να αρρωσταίνουν εύκολα ή να παθαίνουν ατυχήματα, θα πρέπει να αποφεύγουν τα μαύρα και γκρίζα και να ντύνονται με φωτεινά χρώματα, σαν το έντονο ροζ, το χαρούμενο πράσινο και το λεμονί κίτρινο, για να φέρουν καλοτυχία και φως στη ζωή τους. Κι αν κάποιος περνά από κατάθλιψη, θα νιώσει καλύτερα φορώντας πράσινο, που δίνει ελπίδα και γενικά ζωηρόχρωμα ρούχα.

Για να ενισχύσει μάλιστα κάποιος το αποτέλεσμα όλων αυτών, μπορεί και να κοιμάται σε σεντόνια με αντίστοιχα χρώματα, ώστε να δέχεται τις ευεργετικές τους δονήσεις στη διάρκεια του ύπνου του.


Τι χρώμα θα φορέσεις σήμερα;

Αν λοιπόν τώρα εσύ βρίσκεσαι μπροστά στην ανοιχτή σου ντουλάπα, να τι χρώμα ρούχα μπορείς να διαλέξεις, ανάλογα με το ποια χαρακτηριστικά και συναισθήματά σου θέλεις να ενισχύσεις.
 • Για να ανεβάσεις τη διάθεσή σου και να βλέπεις ευκολότερα τη θετική πλευρά των πραγμάτων, φόρεσε πράσινο, ροζ, γαλάζιο.
 • Για να έχεις καλύτερη ενόραση στις καταστάσεις και πιο καθαρή σκέψη, βάλε γκρίζο, πράσινο ή μαύρο με άσπρο.
 • Για να ενισχύσεις την εξυπνάδα σου, φόρεσε μαύρο, πράσινο και μπλε. Το ίδιο και αν πρόκειται να περάσεις από κάποιο τεστ.
 • Για να έχεις καλύτερη επίδοση σε σωματικές δραστηριότητες, όπως ένα σπορ, βάλε κόκκινο και πράσινο.
 • Για περισσότερη υπομονή, ντύσου με γαλάζιο, κόκκινο, κεραμιδί, καφέ.
 • Για να ενισχύσεις τη γοητεία σου, βάλε ροζ.
 • Για να εκπέμπεις περισσότερο ερωτισμό, φόρεσε ροδακινί και γενικά χρώματα που πλησιάζουν τις αποχρώσεις της σάρκας.
 • Για να τονώσεις τη δημιουργικότητά σου, θα σε βοηθήσουν το μαύρο, το άσπρο και το πράσινο.
 • Για καλύτερη φήμη, βάλε κόκκινο.
 • Για να ενισχύσεις τον πλούτο σου, ντύσου με πράσινο, κόκκινο, πορφυρό και μαύρο.
 • Για προστασία όταν κυκλοφορείς έξω, φόρεσε μαύρο ή μαύρο και άσπρο.
 • Για να ενισχύσεις την πίστη σου απέναντι σε κάποιο πρόσωπο ή υπόθεση, βάλε κίτρινο και λευκό.
 • Για ψυχική ηρεμία, αν αισθάνεσαι νευρικότητα, φόρεσε πράσινο.
 • Τέλος, για καλύτερη αυτοσυγκέντρωση και για να μη «φεύγει» το μυαλό σου, θα σε βοηθήσουν το πράσινο και το γαλάζιο.

Πηγή: astrologos.