Ανοιξιάτικη ανανέωση χωρίς μεγάλο κόστος

Ξύλο, βελούδινα υφάσματα, ανάγλυφες επιφάνειες και φυσικά υλικά δίνουν πάντα ένα γήινο τόνο σε υπνοδωμάτια και σαλόνι, δύο από τους χώρους του σπιτιού που κατ' εξοχήν ενδείκνυνται για αλλαγές. Οι δυνατότητες ανανέωσης του χώρου σας είναι πολλές. 
Ανοιξιάτικη ανανέωση χωρίς μεγάλο κόστος


Κάτι άλλαξε
Σε ένα δωμάτιο με ιδιαίτερα λείο πάτωμα δημιουργήστε μια αντίθεση χρησιμοποιώντας ένα χνουδωτό χαλί  ή ένα με animal print. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα έπιπλο με μπροκάρ ύφανση. Εμπνευστείτε απ' τη φύση. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε κοχύλια, πέτρες, φτερά κι άλλα πρωτότυπα διακοσμητικά αντικείμενα, όπως άνθη και κλαδιά δέντρων από βαμβάκι ή ξυλόγλυπτα μπιμπελό. Επίσης, να θυμάστε ότι ο φωτισμός παίζει καθοριστικό ρόλο στη διακόσμηση. Ορισμένα αντικείμενα αντανακλούν το φως κι άλλα δημιουργούν ενδιαφέρουσες σκιές, οπότε εκμεταλλευτείτε το. 

Μεταμορφώστε τους τοίχους σας
Οι τοίχοι δίνουν μια πολύ καλή ευκαιρία να αλλάξετε ατμόσφαιρα και να παίξετε με διάφορα χρώματα. Βάψτε τους με γυαλιστερά χρώματα ή αντικαταστήστε μερικά τούβλα με υαλότουβλα - έξυπνη λύση για να δώσετε στιλ, αλλά και φυσικό φως στο χώρο σας. Μάλιστα μπορείτε σε μία πλευρά του δωματίου να προσθέσετε μια λωρίδα από μονόχρωμο ύφασμα ή από δέρμα, για να δώσετε μεγαλύτερη ένταση στην επιφάνεια. Και όλα αυτά με μέτρο και σύνεση, για να αποφύγετε τυχόν υπερβολές!

Επανάσταση στο χρώμα! 
Αν είστε τολμηροί και σας αρέσουν οι αλλαγές, τότε η φετινή σεζόν μοιάζει κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σας. Στις κυρίαρχες χρωματικές τάσεις της φετινής σεζόν περιλαμβάνονται το κοραλί, το τιρκουάζ, καθώς και το έντονο κίτρινο και το έντονο μπλε. Αν εκ πρώτης σας φαίνεται εκκεντρική η επιλογή των χρωμάτων αυτών για τους χώρους του σπιτιού σας, σας εγγυόμαστε πως σύντομα θα αλλάξετε γνώμη. Άλλωστε η  ζωή είναι μικρή για να 'ναι μουντή και εάν δεν τολμήσουμε, πώς θα γνωρίζουμε τι μας πηγαίνει και τι όχι. 

Το παλ χρώμα
Ορισμένοι πάλι είναι υπέρ πιο ουδέτερων χρωματικών επιλογών σε εσωτερικούς χώρους. Οι διακοσμητές θεωρούν ότι τα ουδέτερα χρώματα δίνουν στους εσωτερικούς χώρους  τη δυνατότητα να "αναπνέουν". Το πολύ χρώμα σε ένα δωμάτιο κουράζει και βαραίνει. Το μπλε είναι μια πολύ καλή επιλογή χρώματος, καθώς θεωρείται η κατ' εξοχήν επιλογή για "ήρεμο" και "χαλαρό" αποτέλεσμα. Να θυμάστε λοιπόν ότι τα έντονα χρώματα "τιθασεύονται" με ουδέτερα και παλ χρώματα, όπως καφέ, μπεζ, κρεμ, σομόν, χρυσαφί και ασημί.
πηγή: www.myself.gr