Project "Μετακομίζω" (όχι γιατί χωρίζω)

Για την γρήγορη αλλά προπάντων εύκολη πραγματοποίηση της μετακόμισης, δεν χρειάζεται αρκετός κόπος και χρόνος…  απαραίτητη είναι η καλή οργάνωση, που μπορεί να σε βοηθήσει να βάλεις σε μία σειρά όλες τις εργασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν . Αν λοιπόν προγραμματίζεις να αλλάξεις σπίτι, αρκεί να διαβάσεις τις παρακάτω χρήσιμες προτάσεις για να οργανώσεις την μετακόμισή σου, με πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο!





  • Φτιάξε μία λίστα, με όλες τις εργασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν και ανέθεσε στα μέλη της οικογένειας, ή στους φίλους που θα σε βοηθήσουν, ένα συγκεκριμένο έργο το οποίο θα πρέπει να ολοκληρώσουν, στο χρονικό διάστημα που θα έχεις ορίσει. Γνωρίζοντας εκ των προτέρων, ποια εργασία έχει αναλάβει ο καθένας, θα αποτραπούν οι παρεξηγήσεις και φυσικά θα μπορέσεις ποιο γρήγορα και οργανωμένα, να ολοκληρώσεις όλες τις εργασίες σου!
  • Διάλεξε, μία έμπειρη μεταφορική εταιρεία που πραγματοποιεί μετακομίσεις και ζήτησε μία προσφορά, προσαρμοσμένη στις ανάγκες και στις απαιτήσεις του έργου σου. Οι ειδικοί μετακομίσεων, μπορούν να σου δώσουν χρήσιμες συμβουλές για το σωστό πακετάρισμα των αντικειμένων σου, αλλά μπορούν να αναλάβουν και αυτοί από την πλευρά τους, να συσκευάσουν τα προσωπικά σου αντικείμενα – εφόσον ζητηθεί-!
  • Πριν την μετακόμιση, θα πρέπει να πραγματοποιήσεις έναν έλεγχο στην λειτουργικότητα τόσο του νέου σπιτιού που θα μετακομίσεις, όσο και του παλιού που θα αφήσεις. Για να γλιτώσεις λοιπόν πολύτιμο χρόνο, κάνε ένα υδραυλικό και ηλεκτρολογικό έλεγχο για να βεβαιωθείς ότι η λειτουργικότητα του σπιτιού είναι άψογη!
  • Επέλεξε και προγραμμάτισε   πριν την ημέρα της μετακόμισης , ποιοι θα είναι οι χώροι του νέου σπιτιού που  θα τοποθετηθούν  τα προσωπικά σου αντικείμενα.. Είναι σημαντικό να έχεις υπολογίσει την χωρητικότητα κάθε δωματίου και εξαιρετικά χρήσιμο, είναι να μετρήσεις τις διαστάσεις κάποιων επίπλων ή συσκευών, για να διαπιστώσεις, αν όντως μπορούν να τοποθετηθούν στα σημεία που εσύ θέλεις. Γνωρίζοντας εξ αρχής, που ακριβώς θα τοποθετηθούν τα έπιπλα και οι ηλεκτρικές σου συσκευές, θα μπορέσεις να ολοκληρώσεις με επιτυχία και ευκολία τη μετακόμισή σου!
  • Η μετακόμιση είναι μία καλή ευκαιρία, να κάνεις μία επιλογή και να ξεκαθαρίσεις ποια αντικείμενα, σου είναι όντως χρήσιμα και ποια από αυτά, θα μπορούσες να τα δωρίσεις σε έναν φίλο ή ακόμα και σε έναν άνθρωπο που μπορεί να τα έχει περισσότερη ανάγκη από εσένα.
  • Πριν ξεκινήσεις το πακετάρισμα, θα πρέπει να προμηθευτείς όλα τα υλικά που θα σου φανούν χρήσιμα για να συσκευάσεις όλα τα προσωπικά σου αντικείμενα. Συγκέντρωσε λοιπόν κούτες σε διάφορα μεγέθη, κολλητικές ταινίες συσκευασίας, ειδικές πλαστικές μεμβράνες με φυσαλίδες για την συσκευασία των εύθραυστων αντικειμένων, ανεξίτηλους μαρκαδόρους (για να σημειώσεις στις κούτες), αρκετές εφημερίδες αλλά και ένα βαλιτσάκι με χρήσιμα εργαλεία (πχ κατσαβίδι, πένσα, καρφιά κτλ), που πιθανότατα θα χρησιμοποιήσεις άμεσα!
  • Στις μεγάλες κούτες, θα τοποθετήσεις τα ελαφριά αντικείμενα που έχουν όγκο, ενώ στις πιο μικρές κούτες θα βάλεις τα πιο βαριά αντικείμενα. Μην παραφορτώσεις τις κούτες σου, ώστε να μπορούν να μετακινηθούν εύκολα, χωρίς να ανοίξουν!
  • Συγκέντρωσε τα αντικείμενα που είναι απαραίτητα στην καθημερινότητά σου  και τοποθέτησέ τα όλα μαζί σε μία κούτα. Με αυτό τον τρόπο θα γνωρίζεις όταν θα μεταφερθείς στο νέο σπίτι, ποιες είναι οι κούτες που πρέπει να ξεκινήσεις να ανοίγεις πρώτα.
Πηγή: www.vrisko.gr