Διακόσμηση στο... πράσινο!

Το πράσινο, το κύριο χρώμα της φύσης είναι αυτό που φέρνει την ελπίδα, την φρεσκάδα, την ανάπτυξη και την αφθονία. Γιατί λοιπόν να μην προσθέσουμε αυτά τα στοιχεία στον χώρο μας;
design36_text
Οι αποχρώσεις και οι συνδυασμοί πολλοί, οι επιλογές των αντικειμένων ακόμα περισσότερες. Μέσα από αυτά είτε μικρά, είτε μεγάλα μπορούμε να ανανεώσουμε τη διακόσμηση του σπιτιού μας και να νιώσουμε και εμείς τη φρεσκάδα του πράσινου.
Η πιο οικονομική λύση είναι να τοποθετήσουμε ανθοδοχεία, κάδρα αλλά και λουλούδια μέσα στο χώρο. Γενικότερα να επενδύσουμε με μικρά διακοσμητικά αντικείμενα που θα δώσουν την πράσινη πινελιά που θέλουμε χωρίς να έχουμε μεγάλο κόστος.
Μία ακόμα καλή επιλογή είναι να αλλάξουμε τις παλιές μας κουρτίνες, τις μαξιλαροθήκες, τα καπέλα των φωτιστικών ακόμα και τις ταπετσαρίες των επίπλων.
Αν από την άλλη θέλουμε να δώσουμε περισσότερη έμφαση, μπορούμε να αλλάξουμε το χρώμα στους τοίχους. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με την τοποθέτηση μιας ταπετσαρίας, είτε βάφοντας τους.
text_2

Χρωματικοί συνδυασμοί με το πράσινο
Πράσινο και λευκό: Φωτεινό, φρέσκο και εύκολο στο μάτι. Να χρησιμοποιήσετε στη διακόσμηση πολλά σχέδια ώστε να παραμείνει αυτός ο συνδυασμός διασκεδαστικός και με ζωντάνια.
Πράσινο και καφέ: Γήινος συνδυασμός που μας φέρνει στο μυαλό εικόνες από τη φύση. Η ανάμειξη διαφορετικών αποχρώσεων του πράσινου με το καφέ έχει την τάση να δημιουργεί μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα.
Πράσινο και ροζ: Ένας από τους πιο κλασικούς χρωματικούς συνδυασμούς. Επιλέξτε αντικείμενα σε απαλό πράσινο εάν θέλετε να τα συνδυάσετε με το ροζ.
Πράσινο και κόκκινο: Πλέον δεν αποτελεί ο συνδυασμός των γιορτών. Αν κοιτάξετε στο ρολό των χρωμάτων θα δείτε ότι είναι ένας σπουδαίος συνδυασμός. Απλά να αποφύγετε την προσθήκη πολύ λαμπερών τόνων γιατί διαφορετικά θα μοιάζει να είναι Χριστούγεννα ολόκληρο τον χρόνο.
Πράσινο και μαύρο: Έντονος και τολμηρός συνδυασμός. Βαθύ πράσινο σε συνδυασμό με μαύρες πινελιές σε πολυτέλεια και κομψότητα.
Πράσινο και κίτρινο: Νεανικός και ζωντανός συνδυασμός. Το λεμόνι και το λάιμ λειτουργούσαν πάντα καλά μαζί. Να είστε μόνο σίγουροι ότι έχετε προσθέσει και λίγο λευκό ώστε να τα χωρίζει.
Πράσινο και μπλε: Αν είναι αρκετά καλός συνδυασμός για τη φύση τότε είναι σίγουρα και για τη διακόσμηση του σπιτιού. Τα δύο αυτά χρώματα μπορούν εύκολα να ταιριάξουν και στους σκούρους όσο και στους ανοιχτούς τους τόνους.
text_3
Interesting facts
- Οι λάτρεις του πράσινου χρώματος είναι ειρηνικοί, αποφεύγουν τις διαμάχες κι αγαπούν την άνεση, τη θαλπωρή και την ισορροπία
- Άνθρωποι που το αποφεύγουν χαρακτηρίζονται από προτίμηση στην ανεξαρτησία παρά στην αφοσίωση και την οικογενειακή ζωή
- Στα χρόνια του Μεσαίωνα, το πράσινο ήταν συνδεδεμένο με το κακό. Με το πέρασμα των αιώνων όμως, το πράσινο αποσυνδέθηκε από το σατανικό κι έγινε συνώνυμο της πίστης, της φύσης και της αρμονίας.
design36_1