Χειροποίητα ζυμαρικά: πιο απλά απ΄ ό,τι νομίζετε!

Η άνοιξη είναι εδώ και ολοένα και θα αυξάνονται και οι ευκαιρίες για "μαζέματα" στο σπίτι.
Η λύση της "γρήγορης μακαρονάδας" μπορεί να πάρει πολύ ενδιαφέρουσες διαστάσεις όταν αποφασίσουμε να κάνουμε τη διαφοροποίηση και να γίνουμε κι εμείς μικροί "master chef".
Για την ευκολία μας αλλά και για τη σίγουρη επιτυχία της συνταγής μας αξίζει να επενδύσουμε σε μια μηχανή παρασκευής ζυμαρικών, όπως αυτή της αναγνωρισμένης σειράς του Jamie Oliver. Με τρία μαγειρέματα κάναμε την απόσβεση!






Η συνταγή των δικών μας ζυμαρικών έχει ως εξής:

Συστατικά
    200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    2 φρέσκα αυγά
    1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
    Λίγο αλάτι





Οδηγίες Παρασκευής
  1. Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, σχηματίστε μια λακουβίτσα στο κέντρο του και εκεί ρίξτε τα 2 αυγά, το αλάτι και το λάδι.
  2. Χτυπήστε το μείγμα σας με ένα πηρουνάκι αρχικά και κατόπιν όταν αρχίσει να δημιουργείται η πάστα ξεκινήστε το ζύμωμα με τα χέρια. Δουλέψτε καλά τη ζύμη σας μέχρι να αποκτήσει απαλή, βελούδινη υφή.
  3. Σχηματίστε κατόπιν με τη ζύμη σας μια μεγάλη μπάλα και καλύψτε τη με ελαστική μεμβράνη για περίπου μισή ώρα ώστε να "ξεκουραστεί".
  4. Ανοίξτε τη ζύμη σας με τη μηχανή ζυμαρικών, ξεκινώντας από το μεγάλο πάχος και συνεχίζοντας να περνάτε τη ζύμη προσαρμόζοντας τους κυλίνδρους μέχρι να γίνει το φύλλο όσο λεπτό το θέλετε.
  5. Αν θέλετε να ετοιμάσετε λαζάνια, ή ταλιατέλες περάστε τη ζύμη από το εξάρτημα κοπής. Αν πάλι προτιμάτε να δημιουργήσετε ραβιόλια, τότε κόψτε τη ζύμη σε ορθογώνια κομμάτια και γεμίστε με το υλικό που επιθυμείτε.
Τα φρέσκα ζυμαρικά σας είναι έτοιμα. Μπορείτε να τα βράσετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά και να τα απολαύσετε ζεστά στο πιάτο σας με την αγαπημένη σας σάλτσα, λίγη τριμμένη παρμεζάνα και καλή παρέα.

(πηγή συνταγής : http://www.aboutpasta.gr/fresh-pasta.html)