Επιχείρηση ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: Πότε να το "βάλετε στα πόδια"

Οι τιμές τους έχουν πέσει. Όλο και περισσότερα διαμερίσματα εμφανίζονται καθημερινά στις αγγελίες σε "τιμή ευκαιρίας" και αν είστε στην αναζήτηση νέου σπιτιού προς ενοικίαση, πολλοί θα είναι και οι πειρασμοί που μπορούν να αποδειχτούν παγίδες. 


Τι θα πρέπει να προσέξετε λοιπόν στο project αυτό?
1. Περιοχή:  Η περιοχή δεν είναι το παν αλλά είναι σίγουρα μεγάλης σημασίας στην επιλογή. Πολλές φορές το κόστος ενός μέτριου διαμερίσματος σε μια γοητευτική & βολική περιοχή υπερβαίνει το κόστος ενός πολυτελούς διαμερίσματος σε μια περιοχή όχι και τόσο περιζήτητη, είτε λόγω αισθητικής είτε λόγω αποστάσεων. Αξιολογείστε τις προτεραιότητές σας όσον αφορά στο εντός και το εκτός σπιτιού. Αν επιθυμείτε να μένετε πολλές ώρες στο σπίτι, ίσως καλό είναι να προτιμήσετε το ποιοτικότερο διαμέρισμα στην όχι και τόσο δημοφιλή περιοχή. Αντίθετα, αν οι μετακινήσεις σας είναι συχνές, ίσως μεγαλύτερη σημασία παίξει στην επιλογή σας η περιοχή.
2. Κοινόχρηστα: Μη γελιόμαστε. Τα υψηλά κοινόχρηστα είναι σοβαρότατος λόγος να απορρίψετε ένα όμορφο διαμέρισμα, οικονομικό, σε καλή περιοχή. Επιδιώξτε διαμερίσματα με αυτόνομη θέρμανση, παροχή κλιματιστικού και διπλά, αλουμινένια κουφώματα. Μη διστάσετε να ζητήσετε από τον ιδιοκτήτη τα πρόσφατα κοινόχρηστα.
3. Πίεση του νερού. Μην παραλείπετε να ανοίγετε τις βρύσες σε κάθε διαμέρισμα που βλέπετε. Η χαμηλή πίεση του νερού είναι ένα πρόβλημα που πολλές φορές δεν αντιμετωπίζεται γιατί η επιδιόρθωσή του κοστίζει αρκετά στους ιδιοκτήτες και προφανώς δε θα ασχοληθούν με τη δική σας περίπτωση.
4. Parking. Το parking είναι hot αν έχετε αυτοκίνητο. Αν το σπίτι που "φλερτάρετε" δε διαθέτει χώρο στάθμευσης, επισκεφτείτε την περιοχή σε ώρες που συνήθως επιστρέφετε από τη δουλειά σας για να δείτε πόσο χρόνο θα σας πάρει να παρκάρετε και σε τι απόσταση από το σπίτι θα βρείτε, τελικά, μια θέση πάρκινγκ. Ψάχνατε 10' και σε απόσταση 500μ? μήπως να το ξανασκεφτείτε?
5. Φασαρία τη νύχτα. Δεν είναι άσχημοι οι πολυσύχναστοι δρόμοι αλλά σιγουρευτείτε ότι δεν είστε πάνω από κάποιο nightclub ή ότι κάτω από το σπίτι επικρατεί νυχτερινό πανδαιμόνιο που θα θέσουν σε κίνδυνο την ξεκούρασή σας.
6. Να είστε προσεκτικοί με τις ύποπτες μυρωδιές. Μούχλα, πολυκαιρία, μυρωδιές φαγητού από γειτονικά σπίτια δεν είναι καλά δείγματα. Ειδικότερα η μυρωδιά της μούχλας υποδηλώνει κάποιο πρόβλημα στη μόνωση. Η υγρασία μπορεί να είναι τόσο έντονη κατά το φθινόπωρο και το χειμώνα που μπορεί να απειλήσουν την υγεία σας.
7. Καθαριότητα: Μπορεί να σας φαίνεται αμελητέο, μιας και σκέφτεστε πως όταν μπείτε στο σπίτι θα καθαρίσει και θα λάμψει. Όμως δείγματα έντονης βρωμιάς μπορεί να σημαίνουν ότι ο προηγούμενος ενοικιαστής δεν μεταχειρίστηκε σωστά το χώρο. Πιθανόν να βρείτε μπροστά σας προβλήματα που δε μπορείτε να εντοπίσετε τώρα.