Διακόσμηση Κουζίνας σε Ρετρό- Vintage Στυλ


Το ρετρό- vintage στυλ έκανε την θριαμβευτική του επανεμφάνιση τα τελευταία χρόνια σχεδόν σε όλους τους τομείς. Μάθετε πώς θα κάνετε την κουζίνα σας να ακολουθεί το πιο hot στυλ της σύγχρονης διακόσμησης.


Κατάλληλα Χρώματα 


Χρησιμοποιήστε χρώματα ή ταπετσαρίες για τον τοίχο και τα ντουλάπια σας με ρετρό παστέλ χρώματα όπως το λαδί, το πορτοκαλί και το καφέ. Για να δώσετε μεγαλύτερη ζωντάνια, επιλέξτε τα "κλασσικά" κόκκινο, πράσινο και κίτρινο. Άλλη ιδέα είναι η χρησιμοποίηση ταπετσαρίας με μαυρόασπρα μοτίβα. Δίνουν vintage τόνο στην κουζίνα σας. 


Πλακάκια Τοίχου και Πατώματος


Διαλέξτε άσπρα πλακάκια τοίχου χωρίς σχέδια. Για το πάτωμα, μια τολμηρή ιδέα είναι να τοποθετήσετε άσπρα και μαύρα πλακάκια σε στυλ «σκακιέρας». Αν δεν θέλετε να το τολμήσετε, επιλέξτε ξύλο ή απαλά χρώματα όπως το γαλάζιο. Τα πλακάκια πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρά, για να παραπέμπουν σε παλιότερες εποχές.

Έπιπλα


Ένα τραπέζι σε κλασσική γραμμή (ή ακόμα καλύτερα ροτόντα) βαμμένο με άσπρη λαδομπογιά ή με άχρωμο ξύλο και καρέκλες φερ φορζέ είναι το ιδανικό για την διακόσμηση σε ρετρό στυλ.


Γυάλινα Ντουλάπια


Βάλτε γυάλινες πόρτες πλαισιωμένες από ξύλο στα ντουλάπια σας. Αν χρησιμοποιείτε παστέλ χρώματα όπως αναφέραμε προηγουμένως, το αισθητικό αποτέλεσμα θα είναι πιο ικανοποιητικό.


Πόμολα


Βάλτε πόμολα σε παλιό στυλ. Αυτά μπορεί να είναι κεραμικά πόμολα με λουλουδάκια, γυάλινα με πολλές έδρες, ξύλινα με γεωμετρικά σχήματα ή από χρωματιστό μέταλλο που να ταιριάζει με τα έπιπλα της κουζίνας.


Παλιά Σκεύη 



Αλλάξτε τα σκεύη σας με άλλα, vintage φυσικά. Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε καινούργια. Βρείτε στην αποθήκη παλιούς ξύλινους δίσκους, κανάτες, ποτήρια με σχέδια και άλλα πολλά κειμήλια από την οικογένειά σας. Καθαρίστε τα και συντηρήστε τα όταν χρειάζεται (για παράδειγμα μην προσπαθήσετε να βάψετε έναν ξύλινο δίσκο κάνοντας τον να φανεί καινούργιος διότι πρέπει να φαίνεται το vintage στυλ).



Κάδρα


Μια τελευταία πινελιά: Κρεμάστε καδράκια με εικόνες vintage αισθητικής που θα δείχνουν φαγητά, σκεύη (όπως στην εικόνα αριστερά), εικόνες από την φύση. Μπορείτε να τις τυπώσετε από το Internet. 



Καλή Επιτυχία !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου