Κατάλληλη Διαμόρφωση χώρου για να νικήσετε το άγχος


Ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το άγχος. Τα αίτια μπορεί να είναι οι εργασιακές υποχρεώσεις, οι διαπροσωπικές σχέσεις, η κακή οικονομική κατάσταση και άλλα, σε συνδυασμό συνήθως με έναν άσχημο τρόπο ζωής (κακή διατροφή, ελλιπής ύπνος). Επειδή το άγχος μπορεί να σχετίζεται και με τον χώρο που ζείτε, θα σας προτείνουμε τρόπους για να τον διαμορφώσετε κατάλληλα.



Επιλέξτε κατάλληλο κρεβάτι και στρώμα

Περνάμε τουλάχιστον το 1/3 της ζωής μας στο κρεβάτι μας. Ο κακός ύπνος είναι μια από τις βασικές αιτίες του άγχους των σύγχρονων ανθρώπων. Ένα σπασμένο κρεβάτι και ένα στρώμα με χαλασμένα ελατήρια και βαθουλώματα σας εμποδίζουν να ξεκουραστείτε. Ως εκ τούτου είναι σημαντικό να έχετε ένα βολικό κρεβάτι και να επενδύσετε σε ένα στρώμα που θα σας ξεκουράζει. 
Extra Tip: Βάλτε για ήχο ξυπνητηριού το αγαπημένο σας τραγούδι, ώστε να ξεκινάτε πιο ευχάριστα την μέρα σας.

Οργάνωση


Φροντίστε ώστε να έχετε πάντα οργανωμένο σπίτι και χώρο. Αφιερώστε ένα Σαββατοκύριακο ώστε να μπορέσετε να βάλετε σε τάξη κάθε μικρή ή μεγάλη πηγή ακαταστασίας. Ενδεικτικά: Ρούχα εκτός ντουλάπας, Cd βγαλμένα από τις θήκες τους, Πεσμένες γλάστρες, Πεταμένα περιοδικά και βιβλία.
Extra Tip: Μήπως στο άδειο ράφι της βιβλιοθήκης σας μπορείτε να βάλετε ένα κουτί με τα παπούτσια σας ; Μήπως έχετε άδεια συρτάρια στην κουζίνα ; Βάλτε περιοδικά μαγειρικής ! Αξιοποιήστε κάθε χώρο αποθήκευσης με φαντασία.



Γυμναστική


Μην παραμελείτε την άσκηση. Είναι ένας από τους τρόπους καταπολέμησης του άγχους. Ιδανικά θα πρέπει να αθλείστε σε ανοικτό χώρο ή να συμμετέχετε σε κάποιο άθλημα. Μπορείτε όμως να αξιοποιήσετε ένα δωμάτιο ή κάποιον ελεύθερο χώρο του σπιτιού για να βάλετε κάποιο όργανο γυμναστικής. 
Extra Tip: Να είστε σίγουροι για την υγεία σας πριν ξεκινήσετε άσκηση.





Γωνιά διαβάσματος- ψυχαγωγίας


Μην ξεχνάτε να αφιερώνετε χρόνο για χαλάρωση. Σε μια γωνία του σαλονιού ή του καθιστικού σας διαμορφώστε την προσωπική σας γωνιά. Για παράδειγμα, μια γωνιά διαβάσματος ! Τοποθετήστε μια βιβλιοθήκη με τα αγαπημένα σας βιβλία, φωτιστικό, μαξιλάρια, πουφ ή μια πολυθρόνα, υλικά για να φτιάχνετε τα αγαπημένα σας ροφήματα, ένα σημειωματάριο και ηχεία για να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική.
Extra Tip: Αρωματίστε την γωνία σας με αρωματικά sticks που μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα ειδών διακόσμησης !