Διαμορφώστε μονοπάτια στον κήπο σας


Μπορεί να είμαστε ακόμα στην μέση του χειμώνα, αλλά θα ήταν καλό να ξεκινήσετε από τώρα τις κηπουρικές σας κατασκευές, ώστε όταν έρθει η άνοιξη να ασχολείστε μόνο με τα φυτά. Δίνουμε λοιπόν ιδέες ώστε να δημιουργήσετε μονοπατάκια στον κήπο σας.


(Αν δεν έχετε την απαραίτητη εμπειρία, ζητήστε βοήθεια από εξειδικευμένο τεχνίτη, διότι το αποτέλεσμα της κατασκευής πρέπει να είναι λείο και σταθερό ώστε να είναι ασφαλές !)



Πλάκες
Οι ακανόνιστου σχήματος πλάκες αποτελούν μια εξαιρετική λύση για τον κήπο σας. Μπαίνουν μέσα σε στρωμένο τσιμέντο ή ειδική κόλλα. Πλάκες μπορείτε να τοποθετήσετε και στο γκαζόν. Αν μπουν αραιά, το αισθητικό αποτέλεσμα είναι καλύτερο.





Βότσαλα- Χαλίκια 

Τα βρίσκετε μόνοι στις παραλίες ή τα αγοράζετε από μεγάλα φυτώρια και μαγαζιά με είδη κήπου (επιλέγετε το δεύτερο αν θέλετε να έχουν μεγαλύτερη ομοιομορφία. Τοποθετούνται μέσα σε τσιμέντο ή ειδική άμμο. Πολλά καταστήματα διαθέτουν έτοιμες συνθέσεις βοτσάλων πάνω σε πλακίδια.



Γρασίδι



Είναι μια απολύτως φυσική λύση για δημιουργία μονοπατιών, για όσους έχουν κήπους με χώμα στο έδαφος. Βέβαια, είναι αρκετά ευπαθές, ειδικά αν θα περνάτε από το μονοπάτι συχνά. Για να το προστατέψετε και να σπάσετε την μονοτονία, μπορείτε να τοποθετήσετε μέσα στο μονοπάτι από γρασίδι μικρές πέτρες ή πλάκες.

Συνδυασμός ξύλου- πέτρας

Μια εξαιρετική ιδέα για τον κήπο σας, ειδικά αν το έδαφος ψηλώνει σε κάποια σημεία, είναι ο συνδυασμός ειδικού ξύλου (π.χ. ιρόκο) με χαλίκα όπως ακριβώς στην φωτογραφία. Πρακτικά, δημιουργούνται σκαλοπάτια με ξύλο και η επιφάνεια μέχρι το επόμενο σκαλοπάτι επενδύεται με χαλίκι. Έχετε κατά νου ότι η εργασία αυτή θα πρέπει να γίνει από εξειδικευμένο τεχνίτη λόγω μεγάλης δυσκολίας και ότι το ξύλο θέλει συντήρηση συχνά (προστασία από υγρασία, θερμοκρασία κ.λ.π.).



Καλές Κηπουρικές !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου