Χειμερινή Διακόσμηση με Χειμερινά Υλικά


Ο Χειμώνας έχει μπει για τα καλά και εμείς σας προτείνουμε ιδέες και λύσεις για να διακοσμήσετε το σπίτι σας και να δημιουργήσετε μια μοναδική χειμερινή ατμόσφαιρα, χρησιμοποιώντας κατ'εξοχήν χειμερινά υλικά.

Κλαδιά σε βάζα
Σίγουρα πολλά δέντρα στον κήπο σας ρίχνουν τα φύλλα τους, και έτσι μπορείτε να πάρετε από αυτά κλαδιά (με φειδώ, μην χαλάσετε όλο το δέντρο !) και να τα βάλετε σε ένα μεγάλο διαφανές βάζο, αφού πρώτα τα διακοσμήσετε με glitter, κορδέλες ή χρώματα της αρεσκείας σας. Επίσης, μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε πολλά μικρότερα βάζα, σπάζοντάς τα κλαδιά σε μικρότερα κομμάτια. Για να γεμίσετε τον άδειο χώρο που θα μείνει στο βάζο χρησιμοποιήστε κάστανα, βελανίδια, κουκουνάρια ή μικρούλες κολοκύθες σαν αυτές της πρώτης φωτογραφίας. Αν πάλι δεν θέλετε να παραφορτώσετε το βάζο και να κινηθείτε σε μίνιμαλ καταστάσεις δοκιμάστε να περάσετε γύρω από τα κλαράκια μια μικρή σειρά άσπρα φωτάκια με μπαταρίες !

Πορτοκάλι με γαρύφαλλα 
Μια επίσης χειμωνιάτικη ιδέα που θα κάνει όλο το σπίτι να μοσχομυρίζει είναι να συνδυάσετε τα αρώματα του πορτοκαλιού με του γαρύφαλλου. Απλά παίρνετε το πορτοκάλι και "καρφώνετε" πάνω του τα γαρύφαλλα σε διάφορα σχήματα ! Μπορείτε στο τέλος να το διακοσμήσετε και μια κορδέλα.
                                                              
                                                                



Χειμερινές συνθέσεις
Για να συνδυάσετε τα παραπάνω, προτείνουμε να δημιουργήσετε μια δική σας σύνθεση με χειμερινά υλικά. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι, αλλά ένας από τους κλασικότερους είναι να αναπτύξετε μια σύνθεση πάνω σε έναν δίσκο, τοποθετώντας στην μέση ένα κερί. Μπορείτε να βάλετε: Κλαδιά από πεύκο, έλατο, ξύλα κανέλλας, βελανίδια, κάστανα, φέτες από αποξηραμένα εσπεριδοειδή και κυριολεκτικά ό,τι μπορείτε να φανταστείτε ! 







Μικρά Tips
• Ο χειμώνας επιβάλλει σκούρες αποχρώσεις στη διακόσμηση, βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποκλείσετε χρώματα όπως το κόκκινο και το πορτοκαλί.
• Το αντικείμενα με ρετρό αισθητική έχουν την τιμητική τους τον χειμώνα. 


• Ο χώρος σας θα μεταμορφωθεί ριζικά με την τοποθέτηση νέων κουρτινών για τον χειμώνα. "Παίξτε" με χρώματα, υφές και αποχρώσεις. 
• Το ίδιο συμβαίνει και με τα μαξιλάρια στους καναπέδες και τις πολυθρόνες.