Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις κηπουρικής



Κάθε πόσο να ποτίζω τα φυτά μου ;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας για το πότισμα των φυτών σας, καθώς κάθε φυτό έχει διαφορετικές ανάγκες. Το χώμα θα πρέπει να είναι πάντα ελαφρά νοτισμένο. Όταν είτε το χώμα να ξεραίνεται και να χάνει την υγρασία του, ποτίζετε.


Πώς να φτιάξω εύκολα λίπασμα ;


Σίγουρα στον κήπο σας θα βρείτε πεσμένα φύλλα. Μην τα αφήσετε εκεί που είναι, αλλά ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία για να δημιουργήσετε εύκολο λίπασμα- compost.
Όπως αναφέραμε, δεν είναι σωστό να αφήσετε τα κίτρινα φύλλα στο χώμα του κήπου σας, διότι οι ρίζες των φυτών δεν μπορούν εύκολα να πάρουν αέρα, ενώ επιπλέον παγιδεύεται υγρασία από το πότισμα και την βροχή, και δημιουργούνται μήκυτες στο χώμα. 
Μπορείτε λοιπόν να μαζέψετε τα φύλλα σε μια γωνία του κήπου ή ιδανικότερα σε έναν μεγάλο κουβά μαζί με λίγο χώμα. Συμπιέζετε ώστε να δώσετε κατάλληλη μορφή στο μελλοντικό λίπασμα. Κάθε φορά που προσθέτετε επιπλέον φύλλα με χώμα συμπιέζετε. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να μαζέψετε όλα τα φύλλα που έπεσαν ή θα πέσουν. Σε λίγους μήνες θα έχετε ένα είδος φυσικού λιπάσματος, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις ρίζες των φυτών σας και στο χώμα που θα χρησιμοποιήσετε για μεταφυτεύσεις

Τι να κάνω στην περίπτωση παγετού ;


Για να μην καταστραφούν τα φυτά από το χιόνι και τον παγετό τώρα τον χειμώνα ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.
• Καλύπτετε τα ευπαθή φυτά με νάιλον. Προσέξτε όμως να υπάρχουν κενά ώστε τα φυτά να μπορούν να προσλάβουν οξυγόνο. 
• Σε περιπτώσεις δρυμίτατου ψύχους θα πρέπει να καλυφθεί και το χώμα (με φύλλα, με compost κλπ) για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στις ρίζες.
• Απομακρύνουμε το χιόνι με απαλές κινήσεις από τα κλαδιά που κινδυνεύουν να σπάσουν.
• Αν όμως δεν υπάρχει κίνδυνος σπασίματος μην αφαιρέσετε το χιόνι διότι δημιουργεί μονωτικό στρώμα στις επιφάνειες που καλύπτει και τις προφυλάσσει από ολικό παγετό.
• Μην ποτίζετε το βράδυ, διότι το νερό θα παγώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου