London Style!

To μοναδικό στυλ του σύγχρονου Λονδίνου αντικατοπτρίζεται στα σπίτια των κατοίκων του. Δεν είναι απλά ότι ακολουθούν τις τελευταίες τάσεις στο design, είναι ότι τις ορίζουν!
Από τα σπίτια των trendy κατοίκων του Λονδίνου προκύπτει ένα νέο αυθεντικό στυλ που δε μοιάζει με κανένα άλλο. Καλλιτέχνες, στυλίστες και σχεδιαστές χρησιμοποιούν τα έπιπλα, τα υφάσματα και τα διακοσμητικά γνωστών οίκων, τα vintage κομμάτια που βρίσκουν στα παζάρια και τις antiquerie και τα έργα τέχνης των φίλων τους, για να δημιουργήσουν συνθέσεις που εκφράζουν την προσωπικότητά τους.




Πρόκειται για ένα φρέσκο και avant-garde στύλ που είναι αντιπροσωπευτικό της δημιουργικότητας και της νεωτεριστικής διάθεσης της νέας γενιάς των chic Βρετανών. Είναι πολύ προσωποποιημένο και δανείζεται φόρμες και τάσεις από διάφορες περιόδους. 


Στο καθιστικό, ο κλασικός Chesterfield δερμάτινος καναπές αλλάζει μορφή με βελούδο ύφασμα και design μαξιλάρια. Η βρετανική σημαία πάντα υπάρχει σαν στοιχείο είτε σε έργα τέχνης , είτε σε υφάσματα, είτε σε διακοσμητικά. Τα ξύλινο παλαιωμένο πάτωμα καλύπτεται από design χαλιά και τα φωτιστικά είναι vintage από τις υπαίθριες αγορές του Λονδίνου. Εδώ υπάρχει μια αίσθηση ''τακτοποιημένου'' boheme σε συνδυασμό με το αυθεντικό ύφος των ανθρώπων που ορίζουν τις τάσεις. 
Μπορεί η μαρμάρινη κορνίζα στο τζάκι να διατηρήθηκε από το παλιό σπίτι αλλά συνδυάστηκε με modern classic πολυθρόνα σε έντονο χρώμα.
Η τραπεζαρία είναι ανάλαφρη με χαρακτηριστικά κομμάτια του μοντέρνου σχεδιασμού, χρώμα στους τοίχους και πάτωμα από ξύλο.
Το κλασικό εμφανές τούβλο των αγγλικών σπιτιών στην σύγχρονη εκδοχή του βάφεται λευκό στο χώρο της κουζίνας. Εδώ το vintage ύφος κυριαρχεί! 
Ένα ρετρό επαγγελματικό ψυγείο έχει μετατραπεί σε ντουλάπια και το καπάκι το τραπεζιού είναι παλιά πινακίδα από τη σήμανση του Underground. 
Το υπνοδωμάτιο έχει ζεστή ατμόσφαιρα με σκούρο χρώμα στους τοίχους και το ταβάνι. Το κρεβάτι είναι απέριττο και το στυλ το δίνει το μποέμ κάλυμμα στο κρεβάτι και τα μαξιλάρια αλλά και το κομοδίνο, που μπορεί να είναι ένα στρογγυλό κλασικό τραπεζάκι συνδυασμένο με ένα ρετρό φωτιστικό.
Στο μπάνιο η δεκαετία του '70 αναβιώνει με καταπληκτικά ριγέ πλακάκια και mirror επιφάνειες και γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ. Εκκεντρικό, εμπνευσμένο και αυθεντικό το στυλ του σύγχρονου Λονδίνου γίνεται η πιο hot τάση της καινούριας χρονιάς.

Πηγή:  missbloom.gr