Ιδέες Διακόσμησης για το… ταβάνι!

Οι οροφές, είναι οι πέμπτοι τοίχοι του χώρου μας. Βαθύτατα παραμελημένοι και αφημένοι στην κλασική επιλογή του λευκού χρώματος… Με μια εκπληκτική οροφή, θα είναι πιο εύκολο να περπατάμε με το κεφάλι ψηλά!


Η οροφή του κάθε δωματίου, είναι ένας κενός καμβάς που περιμένει τη δημιουργική σου έκφραση να την αναδείξει. Μπορεί η συνήθης ονομασία, ταβάνι,  να μη σε εμπνέει να εκφραστείς, όμως αν το αποκαλέσεις «κορυφή» του χώρου; Για να μη σου πω ότι αποκλείεται να ανησυχήσεις για δαχτυλιές, χτυπήματα και σημάδια από έπιπλα!

Διαβάστε μερικές όμορφες προτάσεις παρακάτω!


Σε ένα μικρό χώρο, ή σ’ ένα δωμάτιο με χαμηλό ύψος, δώσε ανάσα ευρυχωρίας επενδύοντας στην κορυφή! Έχε υπ’ όψιν ότι οι ακραίες λύσεις, με έντονους σκούρους τοίχους και λευκή οροφή δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για να πετύχεις, αυτή την ανάταση στο χώρο, πρέπει τα χρώματα, να ταξιδέψουν προς τα πάνω γλυκά. Η αντίθεση δηλαδή μεταξύ των τοίχων και της οροφής να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη. Μία μπεζ οροφή, πάνω από shabby χρώματος τοίχους, επιτρέπει στο βλέμμα σου να οδηγηθεί προς τα πάνω απαλά. Ένα λευκό ταβάνι, φωτεινό μεν, πολύ έντονο δε, απλά θα οριοθετούσε την κορυφή του χώρου.


Δεν είναι απαραίτητο ένας από τους τέσσερις τοίχους που είναι γύρω σου, να κάνει την έκπληξη στο χώρο. Μπορεί να μη συνηθίζεται, αλλά δεν νομίζω να σε πειράζει να πρωτοτυπήσεις. Τοποθέτησε μια όμορφη ταπετσαρία, ή αν ξέρεις μάστορα στο σοβά, χρησιμοποίησέ τον και δώσε μία πολύ διαφορετική εικόνα στο χώρο σου. Η επιλογή θα είναι και πάλι αλληλένδετη με τους γύρω τοίχους, αφού πρόκειται για τον ίδιο οργανισμό και σαν ένας πρέπει να αντιμετωπίζεται.


Ένα μεγάλο δωμάτιο με αρκετά μεγάλο ύψος μπορεί να φανεί απρόσωπο ή ασύμμετρο, όταν έπιπλα, επενδύσεις δαπέδων και διακόσμηση καταλαμβάνουν οπτικά το κάτω μισό μέρος του χώρου, αφήνοντας το πάνω μισό μέρος, αδιαμόρφωτο και γυμνό. Στην περίπτωση αυτή το σκουρότερο χρώμα το έχει η οροφή, δίνοντας έτσι την αίσθηση ότι έρχεται πιο κοντά σε ό,τι συμβαίνει πιο κάτω.



 Για άρτιο αποτέλεσμα του συγκεκριμένου εγχειρήματος, απέφυγε χρώματα σε σατινέ και γυαλιστερή όψη που ανακλούν το φως. Κινήσου σε ματ επιλογές, που θα κρύψουν τις γνωστές ατέλειες που έχει συνήθως η οροφή!

Πηγή: homeedition.gr