Βάλτε στο σπίτι σας το κόκκινο και ξυπνήστε το πάθος!


Είναι το χρώμα της αγάπης, του πάθους, της δύναμης και της αυτοπεποίθησης. Φοράμε κόκκινο κραγιόν όταν θέλουμε να νιώσουμε καλύτερα, χαρίζουμε κόκκινα τριαντάφυλλα για να δείξουμε τον έρωτα μας ενώ ένα κόκκινο χρώμα στον τοίχο αμέσως ζεσταίνει το δωμάτιο και δημιουργεί ένα είδος οικειότητας, ενώ λένε πως στις σωστές δόσεις ξυπνάει και το πάθος.

Η Άνοιξη λοιπόν ενδείκνυται για να ζωντανέψτε το σπίτι σας με μερικές κόκκινες αποχρώσεις. Δείτε τι επιλογές και συνδυασμούς μπορείτε να κάνετε!



Το κόκκινο χρώμα είναι ένας μαγικός τρόπος να δοθεί μια νότα ζεστασιά και ζωντάνιας σε οποιοδήποτε δωμάτιο, με το βάψιμο ενός τοίχου, με την τοποθέτηση μιας ταπετσαρίας, με ριχτάρια στα έπιπλα, με κουβέρτες στο κρεβάτι, με πίνακες στους τοίχους ή άλλα διακοσμητικά αντικείμενα.
Επιπλέον το κόκκινο ταιριάζει με σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα. Ο συνδυασμός κόκκινου με το χρυσό δίνει νότες προκλητικού πάθους, ο συνδυασμός του με το πράσινο δίνει μια αίσθηση που παραπέμπει στη φύση, ο συνδυασμός του κόκκινου με το μαύρο μαζί έχει σαν αποτέλεσμα δωμάτια ιδιαίτερα εντυπωσιακά και γι’ αυτό ακριβώς δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε μεγάλες επιφάνειες, αλλά να δίνει απλά ένταση σε κάποια σημεία.
Η χρήση του κόκκινου χρώματος κυρίως σε κάποιες περιοχές ενός δωματίου και όχι σ’ ολόκληρο το δωμάτιο, σας βοηθά να τονίσετε κάποια σημεία χωρίς να επιφέρετε στο χώρο σαρωτικές αλλαγές στην συνολική εικόνα του σπιτιού σας. 
Επειδή το κόκκινο είναι ένα εξαιρετικά ζεστό χρώμα, η διακόσμηση της κουζίνας σας στις αποχρώσεις του κόκκινου είναι ένας σίγουρος τρόπος για να δώσετε ζεστασιά και ζωντάνια στον χώρο αυτό.



Στον τοίχο!
Ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος να βάλετε το κόκκινο στο σπίτι σας είναι με λίγη μπογιά και ένα πινέλο! Διαλέξτε ένα ωραίο βαθύ κόκκινο ή γενικότερα μια απόχρωση που αρέσει σε εσάς και σπάστε την μονοτονία στους τοίχους του σαλονιού ή του υπνοδωματίου. Καλύτερα είναι να επιλέξετε ένα τοίχο όπου θα γίνει το επίκεντρο της προσοχής.

Στα αξεσουάρ!
Το κόκκινο χρώμα ταιριάζει πολύ συνδυασμένο με λευκό, μπεζ και για πιο εθνικ γούστα και με το μαύρο. Εάν φοβόσαστε λοιπόν τις μεγάλες αλλαγές, αλλά αγαπάτε το χρώμα βάλτε στο χώρα σας μέσα από βάζα, μαξιλάρια, κεριά, διακοσμητικά αντικείμενα, πορτατίφ ή πίνακες που έχουν αποχρώσεις του.

Στο πάτωμα!
Ανεβάστε την διάθεση και κάντε πρωταγωνιστή το πάτωμα σας μέσα από ένα ωραίο χαλί ή φλοκάτη σε κόκκινα χρώματα, ταιριάζει πολύ εάν διάθετε ξύλινα πατώματα.



Πηγή: jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου