Πώς να διακοσμήσετε τα μαξιλάρια στο κρεβάτι!


Τα μαξιλάρια πάνω στο κρεβάτι μπορούν να μετατρέψουν το υπνοδωμάτιο σε ένα φιλόξενο και ζεστό χώρο, μέσα στον οποίο ο χρήστης μπορεί να χαλαρώσει, να ηρεμήσει, να ξεκουραστεί.

Πως όμως τοποθετούνται τα μαξιλάρια πάνω στο κρεβάτι;
Τα μαξιλάρια τοποθετούνται συνήθως κατά στρώσεις. Ο πιο τυπικός κανόνας, θέλει τα μαξιλάρια να τοποθετούνται κατά μέγεθος, δηλαδή τα μεγαλύτερα να τοποθετούνται πίσω (ακουμπώντας απευθείας πάνω στο κεφαλάρι) και τα μικρότερα να τοποθετούνται μπροστά. Φυσικά, οι κανόνες στη διακόσμηση λειτουργούν μόνο ως αφετηρία και μπορούν εύκολα να τροποποιηθούν, οδηγώντας πολλές φορές σε ακόμα πιο ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Για αυτό, μη διστάζετε να πειραματίζεστε συνεχώς ειδικά με τόσο μικρά αντικείμενα, όπως είναι τα μαξιλάρια.



Η τοποθέτηση κατά στρώσεις:
Προκειμένου, τα μαξιλάρια να μπορέσουν να αναδειχτούν, θα πρέπει να τοποθετούνται σε περισσότερες από μία στρώσεις (τουλάχιστον σε δύο στρώσεις). Σε πιο λιτούς χώρους τα μαξιλάρια τοποθετούνται με γεωμετρικό τρόπο ενώ σε πιο "φλύαρους" χώρους μπορούν να τοποθετηθούν με μεγαλύτερη ελευθερία. 
1η στρώση: Ως πρώτη στρώση, δηλαδή απευθείας πάνω στο κεφαλάρι του κρεβατιού, τοποθετούνται τα μεγαλύτερα μαξιλάρια. Το μέγεθός του καλό είναι να ξεπερνάει τα 50 εκατοστά (η μία τουλάχιστον διάσταση). Ανάλογα με το πλάτος του κρεβατιού, μπορεί να χρειαστούν δύο ή τρία μεγάλα μαξιλάρια στη σειρά. 
2η στρώση: Στη δεύτερη στρώση τοποθετούνται συνήθως μικρότερα μαξιλάρια ή μαξιλάρια ίδιου μεγέθους. 



3η και 4η στρώση: Οι προηγούμενες στρώσεις (1η και 2η) λειτουργούν συνήθως ως φόντο και για αυτό επιλέγονται μαξιλάρια με απλά μοτίβα και μονόχρωμα υφάσματα.  Οι τελευταίες όμως στρώσεις (3η, 4η, κλπ) λειτουργούν ως πινελιές έντασης και χρώματος. Ως εκ τούτου, επιλέγονται μικρότερα μαξιλάρια με ζωηρότερα χρώματα και εντονότερα μοτίβα. Μπορούν ακόμα να τοποθετηθούν και μαξιλάρια που έχουν διάφορα σχήματα (καραμέλας, φιόγκου) κλπ.

Δείτε παρακάτω μερικά παραδείγματα τοποθέτησης μαξιλαριών κατά στρώσεις. 





Πηγή: decobook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου