Προετοιμάστε τους κήπους, τα μπαλκόνια και τις βεράντες σας!

Ζούμε σε μια χώρα, που αρκετούς μήνες το χρόνο μπορούμε να χαιρόμαστε τους εξωτερικούς χώρους, φτάνει αυτοί να είναι λειτουργικοί και καλαίσθητοι! Έφτασε η κατάλληλη εποχή λοιπόν για να προετοιμάσετε τον κήπο, την αυλή ή το μπαλκόνι σας!

Η εξωτερική διακόσμηση είναι ένας τέλειος τρόπος για να εκφράσετε το γούστο και την προσωπικότητά σας. Μπορείτε να μετατρέψετε ένα θαμπό υπαίθριο χώρο σε ένα χώρο που θα  κόβει την ανάσα με βολικά καθίσματα, πράσινο, όμορφο φωτισμό, και πολλά άλλα. Θα ήταν ωραίο να κάνετε κάποιες προσθήκες αυτή την άνοιξη και το καλοκαίρι που θα φέρουν μια φρέσκια ματιά στους κήπους και τις βεράντες σας. 



Πως να ξεκινήσετε με τον σχεδιασμό του κήπου ή της βεράντας σας.
Αρχικά σχεδιάστε τις διαστάσεις του κήπου σας σε ενα χαρτί και ξεκινήστε σιγά σιγά να προσθέτετε και να τοποθετείτε τα διάφορα στοιχεία που θέλετε, όπως έπιπλα κήπου, λουλούδια, δέντρα και διάφορα φυτά κήπου. Έτσι θα διαπιστώσετε για πρώτη φορά πόσο εύκολος μπορεί να γίνει ο σχεδιασμός ενός μικρού κήπου.
Έχετε πάντα υπόψη πως ίσως χρειαστεί να κάνετε μερικές θυσίες αφαιρώντας κάποια επιπλέον πράγματα ώστε να δημιουργηθεί χώρος για τα πιο απαραίτητα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπερφορτώσετε τον κήπο σας και να τον κάνετε να μοιάζει ακόμη μικρότερος.

Στην διακόσμηση του κήπου σας τα χρώματα παίζουν σημαντικό ρόλο. Εδώ δεν υπάρχουν κανόνες, όλα εξαρτώνται από το δικό σας γούστο και τις δικές σας προτιμήσεις. Παρόλα αυτά μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε έντονα χρώματα που δίνουν ζωντάνια στον κήπο σας.

Η διαμόρφωση του κήπου σας είναι οικογενειακή υπόθεση!
Αν έχετε παιδιά, σίγουρα λατρεύουν να βρίσκονται έξω τους ανοιξιάτικους και τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι κήποι των σπιτιών αλλά και το μπαλκόνι, μπορούν να διαμορφωθούν από όλη την οικογένεια ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες για έπιπλα κήπου. Ρωτήστε τα παιδιά σας πώς ονειρεύονται τον κήπο τους, προτείνετέ τους διάφορες λύσεις που ταιριάζουν σε όλους σας.

Τα έπιπλα κήπου είναι η προέκταση των επίπλων του σπιτιού σας. Όπως φροντίζετε τα έπιπλα του εσωτερικού χώρου σας έτσι θα πρέπει να φροντίσετε και αυτά. Εξάλλου, τους ζεστούς μήνες η οικογένεια περνάει τον περισσότερο από το χρόνο της στον κήπο ή στο μπαλκόνι. Γιατί λοιπόν να είναι αφρόντιστος ή αφιλόξενος; Φροντίστε να κάνετε τη διαμόρφωση του κήπου σας όσο γρηγορότερα γίνεται!


Μερικές όμορφες προτάσεις:
1) Γλαστρούλες στα κάγκελα…
2) Χαλάκια, μαξιλαράκια και διακοσμητικά παντού ολόγυρα…
3) Φρέσκα λουλούδια σε βάζα…
4)Κεράκια παντού…
5)Όμορφα έπιπλα και πολλά φυτά σε διάφορα μεγέθη…
6) Χρώμα…
7) Διακοσμήστε το ποδήλατο σας…