Διακοσμήστε με κλαδιά!Τα δέντρα και οι ανθισμένοι θάμνοι χρειάζονται το χρόνο τους για να ανοίξουν. Είναι ιδανικά για τη διακόσμηση του σαλονιού σας. Αν μάλιστα τα κλαδιά είναι πολύ μακριά, μπορείτε να τα βάλετε σε πολύ ψηλά βάζα που ακουμπάνε στο πάτωμα.

Ποικιλίες:
Τα οπωροφόρα δέντρα φέρνουν στα κλαδιά τους άνθη σε εντυπωσιακούς χρωματισμούς. Τα πιο δημοφιλή είναι η κερασιά, μηλιά και η κυδωνιά. Πολύ όμορφο αποτέλεσμα χαρίζουν επίσης η αγριομηλιά και η δαμασκηνιά.
Προετοιμασία:
Μην κόψετε πολύ τα κλαδιά. Το ατού τους είναι το ύψος τους. Άλλωστε, με τον καιρό θα χρειαστεί να κόψετε λίγο τις άκρες τους.
Κόψτε τα κλαδιά στο κάτω μέρος του διαγώνια (αν είναι χοντρά, χρησιμοποιήστε ένα μικρό κλαδευτήρι). Στη συνέχεια λεπτύνετε λίγο τις άκρες τους (με κινήσεις από πάνω προς τα κάτω), κατά προτίμηση με το μαχαίρι που χρησιμοποιείτε για τα λαχανικά για να μην τραυματιστείτε.
Το να αναμειγνύετε ποικιλίες δεν είναι κακή ιδέα. Απλώς κρατήστε μια ισορροπία στα μεγέθη. Μη βάλετε, για παράδειγμα, στο ίδιο βάζο κλαδιά που είναι εντελώς ασύμμετρα μεταξύ τους.
Φροντίστε το δοχείο όπου θα τα τοποθετήσετε να είναι σταθερό και με μεγάλη βάση, ώστε να αντέχει το βάρος των κλαδιών.

Συντήρηση:
Το χλιαρό νερό είναι ιδανικό για τα οπωροφόρα, ενώ με το κρύο θα ανθίσουν πολύ αργά.
Φροντίστε να κόβετε τις άκρες των κλαδιών καθημερινά ώστε να απομακρύνετε τα μαραμένα άνθη.

Μια κρεμάστρα ώστε να έχετε πάντα σε ετοιμότητα κάποια από τα καθημερινά ρούχα σας!
Υλικά:
Ένα μεγάλο ξύλο (κλαδί) από το δάσος
Μπογιά με το χρώμα που σας αρέσει
Χοντρό σχοινί
Καρφιά-γάντζους
Θα χρειαστεί να κάνετε μια μικρή εξόρμηση στη φύση και να προμηθευτείτε ένα χοντρό ξύλο, σαν μεγάλο -θα λέγαμε- κλαδί. Περάστε το με μπογιά και αφήστε το να στεγνώσει εντελώς. 

Στη συνέχεια πάρτε ένα χοντρό σπάγκο, κόψτε δύο κομμάτια -ανάλογα με το πόσο θέλετε η κρεμάστρα σας να απέχει από το έδαφος- και κρεμάστε την από το ταβάνι ενώνοντας τις άκρες τους. Εάν το ταβάνι σας δεν έχει ξύλα όπως στη φωτογραφία, μπορείτε να καρφώσετε δύο καρφιά σαν γάντζους και να περάσετε από εκεί το σχοινί.
Εννοείται ότι δεν το παραφορτώνεται με πράγματα αλλά τοποθετείτε όσο έχετε καθημερινά ανάγκη.

Πηγή: jenny.gr