Διακόσμηση σπιτιού για Άντρες!

Φυσικά, έχουν και οι άντρες διακοσμητικές ανησυχίες και ενδιαφέρονται για το στυλ και την όψη του σπιτιού τους. Το μόνο πρόβλημα είναι πως για εκείνους δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση…
Δείτε  έξυπνες, απλές και οικονομικές ιδέες, που κάνουν ακόμα και τον πιο ατζαμή άνδρα να μπορεί να τις χρησιμοποιήσει, για να δώσει άλλο στιλ και αέρα στο άχαρο, εργένικο σπίτι του.

Το ύφασμα είναι ίσως το σημαντικότερο στοιχείο σε ένα δωμάτιο. Καταρχήν κρίνετε κατά πόσο τα υφάσματα του σπιτιού σας απαιτούν αλλαγές. Αν είναι λερωμένα και σκισμένα δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης. Αν είναι παλιομοδίτικα ή άκομψα έχετε την δυνατότητα είτε να τα αντικαταστήσετε με καινούργια είτε να τα καλύψετε με άλλα. Σε έναν καναπέ, για παράδειγμα, μπορείτε μεν να αλλάξετε ταπετσαρία που θα σας κοστίσει πολύ ακριβά, αλλά μπορείτε να στρώσετε ένα ή δύο πιο οικονομικά ριχτάρια.



Αν οι τοίχοι θέλουν βάψιμο είναι το πρώτο που έχετε να κάνετε, επιλέγοντας χρώματα που να σχετίζονται με τα έπιπλα και τις λοιπές αποχρώσεις του σπιτιού. Ένα πολύ ανοιχτό γκρι, σε αντιδιαστολή με έναν βαθύ κόκκινο ή κίτρινο τοίχο θα δημιουργούσε αυτόματα ζεστασιά σε ένα ανδρικό σπίτι.


Όταν τελειώσετε με το βάψιμο σκεφτείτε πλέον τι θα κρεμάσετε στους τοίχους. Προτιμάτε κάποιο έργο τέχνης ή ένα κολλάζ με φωτογραφίες δικών σαν ανθρώπων; Ένας καθρέφτης ή διάφορα διακοσμητικά (π.χ. παλιό δίσκοι LP ή drams) μπορούν να προσθέσουν στοιχεία του προσωπικού σας στιλ.

Η τέχνη είναι εντελώς υποκειμενική και κανείς δε μπορεί να σας κατηγορήσει αν θέλετε να διακοσμήσετε μια γωνία του σπιτιού με άδεια γυάλινα μπουκάλια αναψυκτικών, τα οποία θα χρησιμεύσουν ως βάζα. Αν σε εσάς αυτή η εικόνα αρέσει, τότε δεν θα δώσετε λογαριασμό σε κανέναν. Προσοχή, όμως: Μην επιχειρήσετε να πλασάρετε ως τέχνη τις σκονισμένες στοίβες περιοδικών ερωτικού περιεχομένου, μπυρών, DVDs και άδειων πακέτων τσιγάρων… κανείς δεν θα το εκτιμήσει.


Μία καλή ιδέα για να διακοσμήσετε διάφορες γωνιές του σπιτιού, αν τα οικονομικά σας είναι περιορισμένα, είναι να «κλέψετε» αντίκες από σπίτια στενών συγγενών. Για παράδειγμα, το παλιό γραμμόφωνο στο σπίτι των γονιών σας ή ένα πολύ παλιό ασημένιο κηροπήγιο ή ένα λαμπατέρ, από το σπίτι του παππού και της γιαγιάς!




Καλή τύχη σε όλους, λοιπόν!

Πηγή: difernews.gr