Μπισκότα με δημητριακά ρυζιού, ταχίνι και μέλι.


Μαλακά και νηστίσιμα μπισκότα με τέλεια γεύση για όλες τις ώρες της ημέρας!

Καλή επιτυχία...






Υλικά:
120 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη αν τα θέλετε νηστίσιμα
100γρ. ζάχαρη καστανή
120γρ. ταχίνι
1 αβγό
80ml μέλι
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
½ κουτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ. δημητριακά ρυζιού (1 φλιτζάνι περίπου)

Εκτέλεση:
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και τα κρατάτε στην άκρη.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν κρέμα.
Προσθέτετε το αβγό και μόλις ενσωματωθεί ρίχνετε το ταχίνι, το μέλι και τη βανίλια.
Συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και τέλος ρίχνετε σιγά σιγά το μίγμα του αλευριού, μέχρι να το πάρει όλο. Κατεβάζετε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτετε τα δημητριακά ρυζιού και με μια σπάτουλα ανακατεύετε καλά, μέχρι να ενωθούν με τη ζύμη.
Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Πλάθετε σε μπαλάκια μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετείτε όμορφα σε ένα ή δυο ταψιά, στρωμένα με λαδόκολλα.Ψήνετε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα διατηρείτε σε κουτί κλεισμένα αεροστεγώς.


Πηγή:olivemagazine.