Ταχινόσουπα με κουσκούς και σουσάμι καβουρδισμένο.



Εύκολη λύση για γρήγορο, υγιεινό φαγητό, ακόμα και για όσους νηστεύουν.

Καλό Σαββατοκύριακο!




Υλικά:
1 νεροπότηρο κουσκουσάκι
1 νεροπότηρο ταχίνι
6 κουτ. σούπας σουσάμι
4 νεροπότηρα ζωμό λαχανικών
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Προετοιμασία:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ζωμό λαχανικών και βράζετε το κουσκουσάκι για 15 λεπτά περίπου.Μόλις μαγειρευτεί και φουσκώσει αδειάζετε μέσα το ταχίνι και ανακατεύετε καλά. Συνεχίζετε το βράσιμο για 5 λεπτά επιπλέον. 
Προσθέτετε αλάτι και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε ξανά και διατηρείτε τη σούπα ζεστή. Σε ένα σαγανάκι ρίχνετε το σουσάμι και το καβουρδίζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Όταν είστε έτοιμοι, μοιράζετε την ταχινόσουπα στα πιάτα και πασπαλίζετε από πάνω με καβουρδισμένο σουσάμι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: olivemagazine.