10 συμβουλές μακιγιάζ για να φαίνεσαι πιο αδύνατη.



Πώς θα φωτίσεις σωστά το πρόσωπο και με ποιο τρόπο θα αναδιαμορφώσεις το περίγραμμα..;
Ας δούμε παρακάτω...



Όταν έχει να κάνει με το φωτισμό του προσώπου και το περίγραμμα, υπάρχει μια λεπτή (μπρονζέ) γραμμή ανάμεσα στο να τονίσεις τα καλύτερα χαρακτηριστικά σου και στο να ζωγραφίσεις ένα εντελώς καινούργιο πρόσωπο. Να πώς θα αναδείξεις τα ζυγωματικά σου, θα λεπτύνεις τη μύτη σου και να σμιλέψεις διακριτικά το πρόσωπό σου.

1. Δες αλλιώς το contouring

Το παλιάς σχολής contouring -η τεχνική να χρησιμοποιείς τη σκίαση για να ενισχύσεις και να τονίσεις χαρακτηριστικά του προσώπου σου- σήμαινε στρώσεις επί στρώσεων (επί στρώσεων) από σκούρο, έντονο makeup, και πάνω κάτω όλα όσα θα φορούσες αν συμμετείχες στο The Rocky Horror Picture Show.

Σβήσε εκείνες τις εικόνες από το μυαλό σου (αν μπορείς). Η εκδοχή του 21ου αιώνα σημαίνει πως τονίζεις τα ζυγωματικά σου, λεπταίνεις το πρόσωπό σου και ξεγελάς το μάτι με έναν πιστευτό τρόπο. Για να το πούμε απλά: “Δεν σημαίνει πια να λαξεύσεις μια γραμμή στα μάγουλά σου”, λέει η makeup artist Ashleigh Ciucci.

2. Χρησιμοποίησε τα σωστά προϊόντα

Χρειάζεσαι μόνο δύο: μια ματ κρέμα ή πούδρα και ένα highlighter. “Μου αρέσει να σχεδιάζω το περίγραμμα με μια κρέμα επειδή μπορείς να την απλώσεις με τα δάχτυλά σου και έχει ένα φυσικό φινίρισμα που δεν μοιάζει με το makeup”, λέει η Ciucci. Ή αν σε βολεύει καλύτερα η πούδρα, διάλεξε μια διάφανη υφή που “δίνει ένα πιο απαλό περίγραμμα”, λέει η Ashleigh Ciucci..

Παρότι η υφή που θα χρησιμοποιήσεις είναι δική σου επιλογή, βεβαιώσου πως είσαι συνεπής. Αυτό σημαίνει πως χρησιμοποιείς όλα τα προϊόντα σε μορφή κρέμας ή σε μορφή πούδρας – από τη βάση μέχρι το blush. Τα στρώματα από διαφορετικές υφές μπορεί να σε κάνουν να δείχνεις παστωμένη και δεν αναμιγνύονται καλά.

3. Σκέψου την απόχρωση της επιδερμίδας σου

Οτιδήποτε ξεχωρίζει πάρα πολύ σε σχέση με το δέρμα σου θα δείχνει ξένο. “Αν είσαι ανοιχτόχρωμη, χρησιμοποίησε μια κρέμα ή πούδρα που είναι έναν τόνο πιο σκούρα από την απόχρωση της επιδερμίδας σου”, λέει η Ashleigh Ciucci. Με αυτό το σκεπτικό αναζήτησε φόρμουλες με γκριζωπή απόχρωση και μείνε μακριά από οτιδήποτε πολύ κόκκινο ή πορτοκαλί, όπως τα περισσότερα bronze.

4. Χαλάρωσε με το glitter

Το highlighter θα πρέπει να είναι “σχεδόν το χρώμα του δέρματός σου, με μια υποψία λάμψης”, λέει η makeup artist Polly Osmond. Απόφυγε οτιδήποτε με εμφανείς λάμψεις, που μπορεί να δείχνει παστωμένο ή απλά αφύσικο. (Έχεις δει ποτέ τίποτε λαμπερό στη φύση;) Η Ashleigh Ciucci. προτιμά να δουλεύει με υγρές φόρμουλες highlighter.

“Αυτές οι φόρμουλες μιμούνται την υφή του δέρματος και δείχνουν πιο πιστευτές”. 

Αν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα μια περλέ σκιά είναι κατάλληλη, αλλά αν έχεις μέτρια και πιο σκούρα επιδερμίδα χρειάζεσαι ένα πιο ζεστό χρυσαφί highlighter.

5. Διάλεξε τα σωστά εργαλεία

Χρησιμοποιείς κρέμες; Χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου. Ζεσταίνουν το makeup έτσι που λιώνει και αναμιγνύεται πιο αόρατα με την επιδερμίδα σου.

Αν δουλεύεις με πούδρα, η Ashleigh Ciucci. συνιστά πινέλο με φυσικές τρίχες. “Προτίμησε ένα που να είναι απλό και όχι παχύ ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να το παρακάνεις. Το σαν βεντάλια σχήμα του πινέλου σου επιτρέπει να ελέγχεις την εφαρμογή”.

6. Διάλεξε σωστά που θα σκιάσεις

Θέλεις ζυγωματικά στη στιγμή; Ρούφηξε τα μάγουλά σου (“Είναι ο καλύτερος τρόπος να βρεις τα σημεία που κάνουν κενό”, λέει ο makeup artist Troy Surratt.)

Μετά, δουλεύοντας προς τα μέσα, από την κορυφή προς τα κενά, σκίασε κατά μήκος και ελάχιστα κάτω από τη ρουφηγμένη περιοχή, σταματώντας μερικά εκατοστά πάνω από τη γωνία του στόματός σου.
Ανάμιξέ τα καλά με τα δάχτυλά σου ή με ένα σφουγγαράκι.
Για να λεπτύνεις τη μύτη σου, ανάμιξε δύο γραμμές κρέμας σκίασης ή σκόνης από την άκρη των φρυδιών σου μέχρι τα πλαϊνά της γέφυρας της μύτης σου με ένα μικρό πινέλο για σκιές.

7. Δώσε φως σε στρατηγικά σημεία

Το highlighting είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν σχηματίζεις το περίγραμμα του προσώπου επειδή φέρνει ξανά το φως στο πρόσωπό σου, λέει η Gucci.
Για άλλη μια φορά όμως, δεν θέλεις να το παρακάνεις.

"Οι περισσότερες γυναίκες βάζουν πάρα πολύ highlighter και αυτό δείχνει ψεύτικο”, λέει η makeup artist Mally Roncal.

Η τεχνική της: “Καλύπτω ελαφρά το δείκτη, το μέσο και τον παράμεσό μου με highlighter και μετά τα τρίβω με τα ίδια δάχτυλα του άλλου χεριού”, λέει. “Πέρνα ταμποναριστά τα δάχτυλά σου πάνω κάτω στα ζυγωματικά σου και μετά ταμπονάρισε ό,τι έχει απομείνει στα κόκαλα των φρυδιών σου, το κέντρου του πηγουνιού και μόλις ένα άγγιγμα στην άκρη της μύτης σου”.

8. Μάθε το σχήμα του προσώπου σου

Οι κανόνες της σκίασης και του φωτισμού στο μακιγιάζ δεν είναι για όλες – είναι σημαντικό να λαμβάνεις υπόψη και το σχήμα του προσώπου σου.

Αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο, εφαρμόζοντας το contouring κάτω από τα ζυγωματικά σου μπορεί να το κάνει να δείχνει πιο μικρό.
Αν όμως έχεις στενό πρόσωπο, θα μπορούσε να το κάνει να δείχνει ακόμη πιο μακρύ. Αντί γι' αυτό, “σκίασε κατά μήκος του μετώπου και λίγο στο πηγούνι”, λέει η Ashleigh Ciucci. Αυτή η τεχνική μαλακώνει τα γωνιώδη χαρακτηριστικά και δημιουργεί ένα πιο στρογγυλεμένο εφέ.

9. Ανάμιξε, ανάμιξε, ανάμιξε

“Η ανάμιξη των προϊόντων είναι το πιο σημαντικό”, λέει η Ashleigh Ciucci. 
Ακόμη κι αν έχεις υπερβάλει, αναμιγνύοντας με ένα σφουγγαράκι μπορείς να το διορθώσεις. Αν χρησιμοποίησες πούδρα, πέρνα ένα παχύ σφουγγάρι με φυσικές ίνες πάνω από το τελικό αποτέλεσμα με κυκλικές ανάλαφρες κινήσεις. 
“Είναι σημαντικό να κρατάς πολύ απαλά το πινέλο σου. Κράτησέ το προς την άκρη της λαβής για να έχεις ένα πιο απαλό, πιο αόρατο φινίρισμα”, λέει η Ashleigh Ciucci.

10. Μην ξεχνάς το (σωστό) blush

“Η προσθήκη φωτεινού blush θα σου έδινε εκείνες τις ρετρό λωρίδες”, λέει η Surratt. Αν όμως αφήνεις τα μάγουλα χωρίς καθόλου χρώμα μπορεί να έχει ένα άτονο εφέ, σαν ζόμπι. “Προτίμησε ένα κρεμώδες απαλό ροδακινί ή ροζ αν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα ή απαλό δαμασκηνί για πιο σκουρόχρωμα δέρματα”, λέει η Ashleigh Ciucci. Ανάμιξε μια κρεμώδη φόρμουλα στα μήλα από τα μάγουλά σου για ένα φυσικό (αλλά όχι σαν ψεύτικη κούκλα) κοκκίνισμα.

Πηγή:shape.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου