Κέικ με κακάο, nutella και κανέλα.



Extra απολαυστικό για πρωϊνό ή απογευματινό καφεδάκι!

Καλή επιτυχία και καλά γευστικά ξελογιάσματα....





Υλικά:

5 μεγάλα αυγά (ή 6 κανονικά)
340 γρ. ζάχαρη 
400 γρ. αλεύρι κανονικό
4 κ.σ. γεμάτες κακάο
1,5 κ.γ. κοφτή κανέλα
2 φακελάκια μπέικι πάουντερ (ή συνολικά 40 γρ.)
6 κ.σ. γιαούρτι με 4% λιπαρά
300 ml ηλιέλαιο
8 κ.σ. nutella (ή 180 γρ.)
μία στρογγυλή φόρμα του κέικ

Εκτέλεση:

Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε την φόρμα του κέικ και την αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη για 10’ μέχρι να πάρουν όγκο.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν παόυντερ, το κακάο και την κανέλα, κι αφού έχουν φουσκώσει τ’ αυγά, προσθέτουμε στο μίξερ και το μείγμα με τα κοσκινισμένα.
Σ’ ένα δοσομετρητή μετράμε το ηλιέλαιο και το γιαούρτι και τα προσθέτουμε κι αυτά στην ζύμη του κέικ.
Η ζύμη είναι έτοιμη.
Ζεσταίνουμε ελαφρώς την nutella, είτε στον φούρνο μικροκυμάτων για 40’’ ή σε μπεν μαρί για 2-3’ για να ρευστοποιηθεί ελαφρά.
Ρίχνουμε την μισή ζύμη στην φόρμα του κέικ, προσθέτουμε ομοιόμορφα από πάνω την nutella και τέλος ρίχνουμε και την υπόλοιπη ζύμη του κέικ.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180°C στην αντίσταση κι αφού έχει ζεσταθεί καλά τοποθετούμε το κέικ και το ψήνουμε για 50’.
Για επίσημες εμφανίσεις, σερβίρουμε το κέικ με καβουρδισμένα φουντούκια.

Πηγή:sinatgespareas.