Χριστουγεννιάτικα μενού από όλο τον κόσμο.


Τα Χριστούγεννα είναι συνυφασμένα με το οικογενειακό τραπέζι.
Κάντε ένα ταξίδι από τις ΗΠΑ μέχρι τον Καναδά, την Μ. Βρετανία, την Ιταλία, το Μεξικό και την Αυστραλία για να δείτε  τί τρώνε συνήθως τα Χριστούγεννα.






ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ

Η γαλοπούλα αποτελεί το κυρίως πιάτα στα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια στη Β. Αμερική, στην Μ. Βρετανία, την Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία. Στην Αυστραλία, όπου τον Δεκέμβριο έχει καλοκαίρι, η γαλοπούλα σερβίρεται κρύα ή σε μπάρμπεκιου.

ΠΑΒΛΟΒΑ
Η Πάβλοβα, που είναι γλυκό βασισμένο στην μερένγκα, είναι πολύ δημοφιλές τα Χριστούγεννα στην Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία, ενώ στην Μ. Βρετανία προτιμούν την πουτίγκα από αποξηραμένα φρούτα.

ΠΑΠΙΑ
Η πάπια αποτελεί παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο φαγητό στην Αυστρία και τη Δανία.

ΚΥΠΡΙΝΟΣ
Στην Τσεχία, το Χριστουγεννιάτικο μενού περιλαμβάνει πάντα τηγανητό κυπρίνο.

ΧΟΙΡΙΝΟ
Στην Ονδούρα και τις Φιλιπίννες το ρολό χοιρινού αποτελεί  το κυρίως πιάτο τα Χριστούγεννα. 

ΧΟΙΡΟΜΕΡΙ
Το χοιρομέρι αποτελεί αγαπημένη επιλογή στη Σουηδία και τη Φιναλνδία.

ΧΕΛΙ
Στη Νότια Ιταλία σερβίρεται τηγανητό χέλι την παραμονή των Χριστουγέννων και αρνί ανήμερα. Το παραδοσιακό γλυκό είναι το πανετόνε. 

ΓΚΛΟΓΚΙ
Στη Νορβηγία ένα από τα δημοφιλή Χριστουγεννιάτικα πιάτα είναι το χοιρινό κρέας ή τα αρνίσια παϊδάκια, σβησμένα με κρασί γκλόγκι.

ΕΓΚΝΟΓΚ
Το Εγκνογκ είναι δημοφιλές στον Καναδά και τις ΗΠΑ. Φτιαγμένο με βάση το γάλα και το αβγό, συνοδεύεται  με ρούμι.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ
Στην Πορτογαλία, οι οικογένειες μαζεύονται τα Χριστούγεννα για να φάνε βραστό μπακαλιάρο, που συνοδεύεται από βραστό λάχανο, πατάτες, αβγά και λάδι.

ΤΑΜΑΛΕΣ
Στο Μεξικό, το Πουέρτο Ρίκο και την Ονδούρα σερβίρουν ταμάλες, που αποτελείται από ζυμάρι καλαμποκιού, κρέας και λαχανικά.

Πηγή:msn.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου