Φιλέτο τυλιγμένο σε μπέικον με γλυκόξινο σιρόπι.



Χριστουγεννιάτικη, αλλά και Πρωτοχρονιάτικη συνταγή για το οικογενιακό μας τραπέζι.

Το τύλιγμα με το μπέικον δίνει μιά άλλη αίσθηση στη γεύση του φιλέτου.


Καλή επιτυχία.




Υλικά:
-2 κομμάτια φιλέτο χοιρινό
-12 φέτες μπέικον καπνιστό
-1 κουτ. σούπας πιπέρι
-1 κουτ. σούπας κύμινο
-1 κουτ. σούπας μουστάρδα, όλα σε κόκκους
-1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο ξερό, ψιλοκομμένο
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κουτ. σούπας βούτυρο
-λίγα φύλλα δεντρολίβανο
-αλάτι

Για το σιρόπι:

-1/3 φλιτζανιού μπαλσάμικο
-2 κουτ. σούπας μέλι
-2 κουτ. σούπας κρασί μοσχάτο γλυκό

Eκτέλεση:
Αλατίζουμε καλά το κρέας.
Βάζουμε όλα τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά σε σακούλα και τα χτυπάμε μέχρι να σπάσουν. 

Τα απλώνουμε σε λαδόκολα και ρολάρουμε πάνω τους το κρέας μέχρι να καλυφθεί παντού. Σοτάρουμε το χοιρινό καλά σε ζεστό ελαιόλαδο. 
Μεταφέρουμε σε πυρέξ και το τυλίγουμε με το μπέικον το οποίο στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για 20 λεπτά. 
Βράζουμε παράλληλα το μπαλσάμικο, το μέλι και το κρασί μέχρι να γίνουν σαν ελαφρύ σιρόπι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το δεντρολίβανο. 
Κόβουμε το κρέας σε χοντρές λωρίδες, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε αφού το περιχύσουμε με το γλυκόξινο σιρόπι του.

Πηγή:thecookbook.