18 πρωτότυπα γιορτινά κοκτέιλ που πρέπει να δοκιμάσετε.


Οι γιορτές φτάνουν και ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε τι ποτά θα σερβίρουμε στους καλεσμένους μας και τι θα μαγειρέψουμε. Θα μπορούσατε να πάρετε ιδέες και να κάνετε τα παραδοσιακά κοκτέιλ να φαντάζουν πρωτότυπα και πιο δημιουργικά.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν 18 μοναδικά γιορτινά κοκτέιλ με απλά υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι.



1) ΒΟΤΚΑ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ
Ανακατέψτε βότκα με δυόσμο και απολαύστε μια πρωτόγνωρη νέα γεύση. Βουτήξτε μπαστουνάκια καραμέλες στη βότκα για μισή ώρα και στη συνέχεια σουρώστε. Σερβίρετε παγωμένο και διακοσμήστε με ένα μπαστουνάκι. 

2) ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ EGGNOG
Μπορείτε να ετοιμάσετε το δικό σας eggnog στο σπίτι με αυγά, γάλα και ζάχαρη. Εάν το προτιμάτε προσθέστε μπέρμπον, μπράντι ή ρούμι ανάλογα με τα γούστα σας. Μια ιδέα μοσχοκάρυδο από πάνω κάνει θαύματα. 

3) BRANDY ALEXANDER
Ένα από τα πιο απλά κοκτέιλ που έγιναν ποτέ. Αναμείξτε μπράντι, crème de cacao και κρέμα με πάγο σε ίσα μέρη και χτυπήστε καλά στο σέικερ. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει. 

4) ΖΕΣΤΟ ΡΟΥΜΙ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ
Ζεσταθείτε και γιορτάστε με ένα ποτήρι ζεστό ρούμι με βούτυρο. Ζεστάνετε νερό, προσθέστε βούτυρο και τα αγαπημένα σας μπαχαρικά. Βάλτε τα όλα μαζί σε ένα ποτήρι και προσθέστε το αγαπημένο σας ρούμι. 

5) ΣΝΑΠ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
Αυτή η απλή συνταγή με λεμόνι, μέλι, τζίντζερ και λίγο μπέρμπον θα σας κάνει να νιώσετε πιο έντονα την εορταστική ατμόσφαιρα. 

6) ΚΛΑΣΙΚΟ ΚΟΚΤΕΙΛ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ
Θα μπορούσατε να σερβίρετε απλώς τη σαμπάνια όπως κάθε χρόνο. Εάν όμως θέλετε να κάνετε φέτος κάτι διαφορετικό, προσθέστε κάποιο ποτό με πικρή γεύση όπως Bacardi ή angostura, ζάχαρη και κονιάκ και κάντε τη διαφορά. 

7) ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΑΛΚΟΟΛ
Σκεφτήκατε ποτέ να σερβίρετε την αγαπημένη σας σοκολάτα σαν κοκτέιλ; Προσθέστε λίγο ουίσκι και σερβίρετε αμέσως. 

8) HOT TODDY
Το καλύτερο αντίδοτο για τη μελαγχολία των γιορτινών μεν αλλά κρύων ημερών. Ρίξτε λίγο μπέρμπον σε ένα ποτήρι, προσθέστε ζεστό νερό, λεμόνι και κανέλα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κανέλα με αστεροειδή γλυκάνισο. 

9) MILK PUNCH
Ανακατέψτε μπράντι, γάλα, κρέμα, απλό σιρόπι και βανίλια και χτυπήστε με πάγο. Προσθέστε μοσχοκάρυδο και κανέλα και θα έχετε το απόλυτο ποτό για τις χειμωνιάτικες κρύες νύχτες. 

10) STINGER
Δεν υπάρχει καλύτερο αντίδοτο για τη μελαγχολία που φέρνουν καμιά φορά οι γιορτές από τις έντονες δροσερές γεύσεις. Βάλτε κονιάκ και κρέμα μέντας σε ένα σέικερ γεμάτο πάγο και χτυπήστε μέχρι να κρυώσει. Σερβίρετε σε ποτήρι για martini για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

11) WHISKEY SANGAREE
Αναμείξτε ουίσκι, πορτό, σιρόπι και χυμό λεμόνι και σερβίρετε με πάγο. Γαρνίρετε με μια πρέζα κανέλα ή μια φέτα λεμόνι ή συνδυάστε και τα δύο. 

12) ΣΑΝΓΚΟΥΙΝΙ MIMOSA
Ανακατέψτε χυμό από σανγκουίνι και Cointreau και προσθέστε αφρώδες κρασί. Μπορείτε να το δοκιμάσετε και με χυμό από απλό πορτοκάλι. 

13) ΚΟΚΤΕΙΛ ΚΑΦΕ
Για να φτιάξετε ένα απολαυστικό κοκτέιλ καφέ, αναμείξτε αρωματικό καφέ με κονιάκ, προσθέστε crème de cacao, ζάχαρη και πάγο και ρίξτε από πάνω λίγο μοσχοκάρυδο. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κανέλα. 

14) TOM COLLINS
Αναμείξτε δύο δόσεις τζιν, ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και μισή δόση χυμό λεμονιού σε ένα ποτήρι γεμάτο πάγο. Συμπληρώστε με σόδα ή ανθρακούχο νερό. Βάλτε μια φέτα λεμόνι και ένα καλαμάκι κι είστε έτοιμοι. 

15) ESKY’S HOT SPOT
Βάλτε λίγο ουίσκι και βραστό νερό σε ένα φλιτζάνι και προσθέστε κύβους ζάχαρη και φλούδες λεμόνι. Ανακατέψτε και προσθέστε μοσχοκάρυδο. 

16) ΜΗΛΙΤΗΣ ΜΕ ΑΛΚΟΟΛ
Προσθέστε απλώς ζεστό μηλίτη και άφθονο μπέρμπον ή ρούμι. Σερβίρετέ το όπως το παντς και προσθέστε κύβους από μήλο για μια πιο εντυπωσιακή εμφάνιση. 

17) TUXEDO
Προσθέστε σέρι και angostura orange bitters σε λίγο τζιν, γεμίστε με πάγο και ρίξτε το μίγμα σε παγωμένο ποτήρι. 

18) TOM & JERRY
Αυτό το κλασικό γιορταστικό κοκτέιλ χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να ετοιμαστεί αλλά αξίζει τον κόπο. Χωρίστε το κρόκο από το ασπράδι ενός αυγού και χτυπήστε τα χωριστά. Ενώστε τον κρόκο με το ασπράδι και βάλτε τα σε ένα φλιτζάνι ή σε ένα ποτήρι που δεν σπάει. Προσθέστε ένα κουταλάκι άχνη ζάχαρη ή απλό σιρόπι, μια δόση μαύρο ρούμι και μπράντι. Γεμίστε με ζεστό γάλα ή ζεστό νερό ή με ένα συνδυασμό και των δυο και προσθέστε τριμμένο μοσχοκάρυδο. 

Πηγή: mns.gastronomia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου