Club burger με τηγανίτα πατάτας αντί για ψωμί.


Απίστευτη συνταγή για να τρελάνετε τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους μας φίλους!

Τηγανίτα; Διαβάστε και θα καταλάβετε!

Καλή επιτυχία!




Υλικά Για 8 τηγανίτες:

-6 πατάτες μέτριες καθαρισμένες
-2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
-2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
-1 κλαδάκι θυμάρι φρέσκο
-1 πρέζα μοσχοκάρυδο
-2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
-3 κουτ. σούπας παρμεζάνα
-1 κουτ. γλυκού πάπρικα
-αλάτι, πιπέρι
-λάδι για τηγάνισμα

Για 8 burgers:

-1.250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (από στήθος)
-200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
-1 κουτ. σούπας worcestershire sauce
-1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτα
-1 κουτ. γλυκού σόγια
-αλάτι,πιπέρι

Για τη σάλτσα:

-1/2 φλιτζάνι ketchup
-1 ντομάτα φρέσκια τριμμένη
-1/3 φλιτζανιού μπαλσάμικο
-1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
-1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
-1/4 φλιτζανιού κρασί κόκκινο
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τις τηγανίτες:
Περνάμε τις 4 πατάτες από τη χοντρή πλευρά ενός τρίφτη. Τις ραντίζουμε με το ξίδι και τις βάζουμε σε σουρωτήρι τουλάχιστον για 30 λεπτά να φύγουν τα υγρά τους. Ενδιάμεσα τις πιέζουμε με το χέρι μας. Στο μεταξύ βράζουμε (ξεκινώντας με κρύο νερό) τις άλλες 2 πατάτες μαζί με τα σκόρδα και το θυμάρι μέχρι να μαλακώσουν καλά, για 20 λεπτά. Σουρώνουμε, τις βάζουμε σε μπολ μαζί με το σκόρδο και τις λιώνουμε με πιρούνι όσο περισσότερο μπορούμε. Βάζουμε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και τις τριμμένες πατάτες. Ανακατεύουμε ελαφρά και σχηματίζουμε τις τηγανίτες. Βάζουμε λίγο λάδι σε τηγάνι και τις τηγανίζουμε 3-4 λεπτά στην κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν καλό χρώμα. Τις μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.

Ετοιμάζουμε τα burgers: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ κι ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε 8 μπιφτέκια και τα αφήνουμε 30 λεπτά να δέσουν οι γεύσεις. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 οC. Βάζουμε λίγο λάδι σε τηγάνι και περνάμε όλα τα μπιφτέκια από το τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα, για 2 λεπτά περίπου στην κάθε πλευρά. Τα μεταφέρουμε σε ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά (για μέτριο ψήσιμο). Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Βράζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, για 15 λεπτά περίπου. Βάζουμε μια τηγανίτα στη βάση, επάνω τοποθετούμε ένα μπιφτέκι και μια δόση σάλτσας. Επαναλαμβάνουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή:thecookbook.