Πατάτες αντιναχτές.


Ας ξεκινήσουμε το σαββατοκύριακο με κάτι διαφορετικό, εύκολο και γευστικό!

Καλή επιτυχία!




Υλικά:

-1 κιλό πατάτες με τη φλούδα, καλά πλυμένες
-250 ml κρασί κόκκινο
-1 κουτ. σούπας κόλιαντρο (κόκκους κοπανισμένους)
-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση:

Σπάμε τις πατάτες μία μία με βαρύ αντικείμενο, ώστε να κάνουν μια σχισμή και τις αλατίζουμε καλά. Τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά σε κατσαρόλα, με ελαιόλαδο που μόλις να τις καλύπτει. Μόλις περάσουν 10-15 λεπτά δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το τηγάνισμα για 5 λεπτά περίπου ή μέχρι να γίνουν τραγανές.
Βγάζουμε τις πατάτες με μια τρυπητή κουτάλα. Aφαιρούμε αρκετό από το λάδι, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ξαναρίχνουμε τις πατάτες. Ρίχνουμε τον κόλιαντρο, σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και κουνάμε πάνω κάτω δυνατά τις πατάτες να ανακατευτούν για λίγο. Μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά και σερβίρουμε.


Tip:
Εξίσου ωραίο αποτέλεσμα δίνει και το λευκό κρασί.
Η συνταγή προέρχεται από την Κύπρο.


Πηγή:thecookbook.