Φαρφάλες με ντοματίνια και κοτόπουλο.


Μια μακαρονάδα με άρωμα από καλοκαίρι και Μεσόγειο, που γίνεται γρήγορα και τη λατρεύουν τα παιδιά!



Υλικά:

¾ του πακέτου φαρφάλες
1 στήθος κοτόπουλο σε κυβάκια
200γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
φυλλαράκια βασιλικού
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Διαδικασία:

Βήμα 1
Βράζετε τις φαρφάλες και τις αφήνετε στο νερό τους χωρίς να τις στραγγίξετε.
Βήμα 2
Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο, πέντε λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί στο εσωτερικό.
Βήμα 3
Ρίχνετε το σκόρδο και τα ντοματίνια και τα αφήνετε 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε με τρυπητή κουτάλα τις φαρφάλες, ανακατεύετε καλά και τελευταία προσθέτετε το βασιλικό και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προαιρετικά, σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι.

Πηγή:olivemagazine.