Υπόθεση Καναπές: Όλα όσα Πρέπει να Ξέρετε πριν τη Μεγάλη Αγορά.

Ο καναπές είναι ένα έπιπλο που δίνει στυλ και χαρακτήρα στο σαλόνι ή το καταστρέφει και του χαλάει όλη την εικόνα.
Η επιλογή του σωστού καναπέ δεν είναι εύκολη υπόθεση αλλά με το σωστό οδηγό μπορείτε να βρείτε τι ταιριάζει καλύτερα στον δικό σας χώρο αλλά και στο στιλ που θέλετε να υιοθετήσετε.





Cozy αποχρώσεις Το μπεζ, το γκρι και το λευκό αποκαλούνται από πολλούς ως οι πιο cozy αποχρώσεις του 2015. Βάλτε αυτά τα χρώματα στο μεγαλύτερο μέρους του σαλονιού σας αλλά ο επιλέξτε έναν καναπέ με έντονη προσωπικότητα σε έντονες αποχρώσεις.







Γκρι καναπές Το γκρι είναι το πιο δημοφιλές χρώμα της σεζόν και θα το δείτε να κυριαρχεί στους καναπέδες αλλά και γενικότερα στη διακόσμηση. Μας αρέσει πολύ να το βλέπουμε συνδυασμένο με παλ χρώματα όπως ροζ, θαλασσί και κίτρινο αλλά και πιο σκούρες αποχρώσεις, όπως μαύρο, μπλε και καφέ.





Βελούδινος καναπές
Το βελούδο είναι ένα από τα πιο δυναμικά trends στους καναπέδες και ένα ύφασμα που μπορεί να δώσει έξτρα πόντους στιλ σε έναν χώρο. Συνδυάστε το με μοντέρνα έπιπλα για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα και μην ξεχάσετε να προσθέσετε χρυσές λεπτομέρειες για να δείχνει το δωμάτιό σας ακόμα πιο αρχοντικό. Άλλωστε το βελούδο είναι ένα ύφασμα που παραπέμπει σε πολυτέλεια και αριστοκρατικές εποχές.







Greek Blue
Άλλη μια απόχρωση που φέτος μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι των χρωμάτων της σεζόν είναι το Greek Blue και πρόκειται για μια απόχρωση έντονου μπλε που είναι σκούρο αλλά ταυτόχρονα και πολύ λαμπερό και ζωντανό. Αυτό το χρώμα ταιριάζει φανταστικά στους καναπέδες και επίσης συνδυάζεται εύκολα με πολλές άλλες αποχρώσεις.



Ρετρό Η ρετρό διακόσμηση είναι πολύ στη μόδα φέτος και θα τη δείτε να κυριαρχεί και στους καναπέδες. Το ρετρό στιλ μπλέκεται φανταστικά με τις αποχρώσεις των 60's και το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό. Πορτοκαλί, πράσινο της ελιάς, κίτρινο και μπλε είναι μερικά από τα χρώματα της δεκαετίας του 1960 που θα κυριαρχήσουν στους καναπέδες και θα σας πείσουν να τα υιοθετήσετε.


Σχέδια
Τα σχέδια που συναντάμε φέτος στους καναπέδες είναι κυρίως γεωμετρικά αλλά και σχέδια που θυμίζουν αρχαία Ελλάδα. Το φλοράλ επιστρέφει δυναμικά αλλά θέλει προσοχή στη διακόσμηση για να μην δείξει ο χώρος σας παραφορτωμένος.


Αν και το σχήμα του μαιάνδρου το έχουμε δει περισσότερο σε μαξιλάρια, κουρτίνες και χαλιά, θα το δείτε και σε καναπέδες συνδυασμένο με αποχρώσεις όπως το Greek Blue και το Olive Green (το πράσινο της ελιάς).




Μεταλλιζέ δέρμα
Πάνω που λέγαμε πως το δέρμα δεν θα είναι στα πιο δυνατά trends της σεζόν, τελικά αυτό επέστρεψε ακόμα πιο ανανεωμένο. Στους καναπέδες θα το συναντήσετε σε φανταστικές μεταλλικές αποχρώσεις που δίνουν λάμψη και στιλ στο σαλόνι σας.


Επίσης ο καναπές γωνία μπορεί να είναι μία ακόμη ιδέα που σας λύσει τα χέρια, σε διάφορα σχέδια και χρώματα της επιλογής σας.




Πλισέ Άλλο ένα trend που έρχεται από τα παλιά είναι το πλισέ. Οι καναπέδες τελειώνουν σε πλισέ πράγμα που τους κάνει να δείχνουν πιο προσεγμένοι. Φέτος θα δούμε το πλισέ να επιλέγεται κυρίως σε συνδυασμό με παλ αποχρώσεις στους καναπέδες.


Tips:
1)Διακοσμήστε το σαλόνι σας με παλ αποχρώσεις του γκρι ή του εκρού και επιλέξτε έναν καναπέ σε πιο έντονο χρώμα.
2)Το Greek Blue και το πράσινο της ελιάς είναι δύο χρώματα που είναι πολύ της μόδας αυτή τη σεζόν.
3)Αν θέλετε μια δόση αριστοκρατίας στο σαλόνι σας, επιλέξτε βελούδινο καναπέ.


Πηγή:spirossoulis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου