Star Deco Guide: Αστρολογία και Διακόσμηση. Μέρος 1ο..





Διαμόρφωσε το σπίτι σου σύμφωνα με το αστρολογικό σου χάρτη.


Ποιος να το έλεγε ότι διακοσμούμε το χώρο μας ανάλογα με το ζώδιο μας?









Ακόμη κι αν δεν είμαστε σπιτόγατοι: οι ώρες που περνάμε στο σπίτι μας καταλαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος στη ζωή μας. Ωστόσο το σημαντικό δεν είναι το σπίτι ως οίκημα, αλλά οι εσωτερικοί χώροι είναι αυτοί που μας κάνουν να αισθανόμαστε ασφάλεια. Εντός τους κινούμαστε, εργαζόμαστε, διδασκόμαστε, διασκεδάζουμε, τρώμε - εν ολίγοις: ζούμε!




Το πώς είναι το περιβάλλον:
 
φυσικό και τεχνητό, επηρεάζει όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης. Μπορούμε αστρολογικά να διαμορφώσουμε το εσωτερικό του σπιτιού μας με τέτοιο τρόπο ώστε το αποτέλεσμα να μας ικανοποιεί αισθητικά και να μας αντιπροσωπεύει στο μέγιστο βαθμό ως χαρακτήρες; Η απάντηση είναι ναι! Τα γούστα μας, οι δυνατότητες και τα ταλέντα μας είναι γραμμένα στ' αστέρια - γιατί όχι και η εικόνα του ιδανικού σπιτιού μας;
Τι σου παρέχει ασφάλεια;

Επειδή το θέμα είναι:
 η διακόσμηση εσωτερικών χώρων και κυρίως του σπιτιού, εκτός από το ζώδιό μας, η Σελήνη μας παίζει επίσης καταλυτικό ρόλο. Το τελικό αποτέλεσμα - ιδίως αν η μελέτη δεν έχει ανατεθεί σε επαγγελματίες - θα φέρει ευανάγνωστη τη σφραγίδα της. Δες σε ποιο στοιχείο βρίσκεται το ζώδιό σου και το ζώδιο της Σελήνης σου και μάθε πώς πρέπει να διαμορφώσεις το χώρο σου για να αισθάνεσαι ασφάλεια και οικειότητα.


Σελήνη στα ζώδια του Νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες)
 
Τα ζώδια του Νερού: ξεχωρίζουν γιατί ανταποκρίνονται συναισθηματικά στο άμεσο περιβάλλον τους. Ένας χώρος για να είναι οικείος πρέπει να τους προκαλεί συναισθηματικά ερεθίσματα - ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια, μια αφίσα που φέρνει αναμνήσεις της νεότητάς τους, οικογενειακά αντικείμενα που περνούν από γενιά σε γενιά ή αναμνηστικά που κουβαλούν από τα ταξίδια τους πρέπει να βρίσκονται σε εμφανή θέση στο χώρο που κατοικούν. Τους διεγείρουν και μπορεί να είναι γι' αυτούς πηγή έμπνευσης και αρμονίας.


Σελήνη στα ζώδια του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος)
 
Όταν ο Αέρας είναι: το κυρίαρχο στοιχείο, το κύριο χαρακτηριστικό είναι η επικοινωνία. Η διαμόρφωση του εσωτερικού της οικίας αποτελεί για τα αέρινα ζώδια άλλη μια αφορμή για επικοινωνία. Γι' αυτό το λόγο επιλέγουν να διαμορφώσουν το σπίτι τους με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει πάντα χώρος να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό φίλων.

 
Και φυσικά θέλουν θέα: να αισθάνονται πως το βλέμμα τους μπορεί απερίσπαστο να ατενίζει τον ορίζοντα. Πίνακες, μοντέρνα τέχνη, ετερόκλιτα αντικείμενα και σύγχρονα υλικά (πλαστικό, μέταλλο, σύνθετα) κυριαρχούν σε τέτοιο βαθμό ώστε, αν είναι δυνατόν, κάθε αντικείμενο να αποτελεί αφορμή για επικοινωνία και συζήτηση.
Σελήνη στα ζώδια της φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης)

H Φωτιά είναι πάντα δείκτης: ενθουσιασμού και δημιουργικότητας. Το πάθος των πύρινων ζωδίων για τη ζωή και η αυτοπεποίθησή τους πρέπει να αναδεικνύεται εμφατικά στο χώρο που ζουν! Αν μπείτε σε ένα σπίτι γεμάτο πορτρέτα και φωτογραφίες, ψάξτε να βρείτε τον Λέοντα ή τον Κριό. Τα θερμά και λαμπερά χρώματα τούς αρέσουν γιατί μοιάζουν να τροφοδοτούν τη ζωντάνια τους, αγαπούν τα τζάκια, ενώ σπάνια δένονται με πράγματα και εννοείται πως θέλουν πάντα να κάνουν του κεφαλιού τους!
 
Σελήνη στα ζώδια της Γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως)
Τα ζώδια της Γης είναι: πρακτικοί άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την εργονομία στο χώρο τους όσο και για την αποδεδειγμένη ποιότητα, οπότε δεν θα σπαταλήσουν ποτέ χρόνο και φαιά ουσία για κάτι που δεν «πουλάει». Με άλλα λόγια, ανήκουν στους λάτρεις του ωραίου - με την κλασική του έννοια. Οι γήινοι πρέπει να περιβάλλονται από έπιπλα και αντικείμενα που διεγείρουν τις πέντε αισθήσεις. Κλασικά και βαριά έπιπλα, έργα γνωστών καλλιτεχνών, φυτά εσωτερικού χώρου, γήινα χρώματα, έντονη παρουσία του ξύλου ή της πέτρας προσφέρουν οικειότητα, ηρεμία και ασφάλεια.


Μείνετε συντονισμένοι...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου